Nieuwsbrief woensdag 11 mei 2022

Belangrijke data op een rij:

Maandag 16 mei            - vergadering MR verplaatst naar o.v.b. dinsdag 7 juni
Dinsdag 17 mei              - koffie/ontmoetingsuurtje (vanaf 8.30 uur)
Woensdag 18 mei          - verkeersexamen groep 8 (theorie)
Dinsdag 24 mei              - Mortelfeest!
Dinsdag 24 mei              - start nieuwe thema Jeelo
Woensdag 25 mei          - studiedag, alle kinderen zijn vrijdag
Donderdag 26 mei         - vrij i.v.m. Hemelvaart
Vrijdag 27 mei                - vrij i.v.m. Hemelvaart
Woensdag 1 juni            - verkeersexamen groep 8 (praktijk)
 

Personeel 

Juf Eveline gaat de Mortel verlaten.
Zij schrijft daarover zelf:
Na 11 jaar op Achthoeven en nu 3 jaar op de Mortel te hebben gewerkt vond ik het tijd voor iets nieuws. Per 1 juni ga ik werken op basisschool Caecilia.
Ik vind het jammer om de Mortel te verlaten, waar ik heel veel lieve kinderen en collega's achterlaat. Maar voor mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Liefs, juf Eveline.

Aanvankelijk zou de overstap naar de Caecilia met ingang van het nieuwe schooljaar zijn, maar de vacature is daar een stukje naar voren gehaald.
We vinden het heel jammer dat juf Eveline vertrekt maar respecteren natuurlijk haar keuze. We bedanken juf Eveline heel hartelijk voor al de mooie dingen die ze voor de Mortel en voorheen Achthoeven heeft gedaan. We wensen haar heel veel succes en plezier op de Caecilia!

Tot de zomervakantie wordt juf Eveline vervangen door juf Charlotte Gimbere.
Juf Eveline neemt op dinsdagmiddag 31 mei afscheid van haar groep. Aansluitend na schooltijd kunnen ouders, verzorgers, belangstellenden afscheid van haar nemen.
 
Ook juf Anja (5-6 Koekoeksnest) stopt binnenkort met werken.
U weet waarschijnlijk dat de komst van Corona het leven van juf Anja behoorlijk heeft beïnvloed. Al lange tijd is zij daardoor afwezig op school. Achter de schermen heeft zij al die tijd gewoon doorgewerkt maar dat was niet voor alle ouders even zichtbaar. Juf Anja heeft voor haarzelf een moeilijk, maar gedurfd en belangrijk besluit genomen: zij gaat met ingang van 1 juni aanstaande met pré-pensioen.

We zullen haar gaan missen. Jarenlang heeft juf Anja met veel inzet en plezier gewerkt op de Mortel en voorheen Achthoeven. Natuurlijk respecteren we haar keuze en wensen we haar een rustig, gezond en goed pensioen.

Juf Anja werd in het Koekoeksnest al vervangen door juf Tessa en meneer Ruud. Dit blijft zo tot de zomervakantie.
Juf Anja neemt op maandagmiddag 23 mei afscheid van haar groep. Aansluitend na schooltijd kunnen ouders, verzorgers, belangstellenden afscheid van haar nemen.
 

Dinsdag 24 juni – Mortelfeest!

Als u naar de jaarkalender kijkt van onze school ziet u op dinsdag 24 mei Mortelfeest staan. Een feestje wordt het zeker deze dag op de Mortel. Er staat namelijk wat te gebeuren. Deze dag is er een talent takeover op onze school.

Talent takeover
Deze dag wordt de Mortel overgenomen door 18 vakdocenten uit de culturele sector en zij zullen deze dag diverse workshops verzorgen. Tijdens deze workshops komen de kinderen van de Mortel in aanraking met verschillende culturele disciplines en staat talentontwikkeling centraal. Kinderen krijgen de kans hun talent te ontdekken en in te zetten. Er is ook aandacht voor de vele verschillen tussen talenten.
Aan het begin van de dag worden de leerkrachten de van de Mortel geïnspireerd door een keynote spreker over talentontwikkeling. De opgedane kennis zal gedurende de dag actief ingezet worden tijdens het observeren van de kinderen. Leerkrachten van de Mortel krijgen deze dag de kans om in rust te kijken naar het talent van de kinderen op de Mortel.

Programma
Om u een idee te geven van de dag volgt hier het programma.
08.20-08.30 uur inloop; alle kinderen gaan naar hun eigen lokaal. De eigen leerkracht ontvangt ze daar
08.45 uur opening van de dag: talent takeover
09.00 uur workshop ronde 1 / keynote voor de leerkrachten
10.15 uur pauze. Kinderen brengen zelf fruit en drinken mee.
10.45 uur workshop ronde 2
12.00 uur lunch: kinderen brengen hun eigen lunch en drinken mee.
12.45 uur workshop ronde 3
14.00 uur alle kinderen gaan terug naar de eigen leerkracht en bespreken de dag met elkaar na.
14.45 uur is de school uit
17.30 – 19.30 uur talentontdeklab
 
Talentontdeklab
24 mei 17.30-19.30 uur
Alle kinderen en leerkrachten van de Mortel hebben deze dag verschillende ervaringen opgedaan, nieuwe dingen geleerd en plezier beleefd. Deze ervaringen willen we graag met u als ouders delen. Daarom toveren we de school in de avond om tot het talentontdeklab.
Het talentontdeklab is geopend tussen 17:30 en 19:30 uur U bent samen met uw kind(eren) van harte welkom om een kijkje te komen nemen op een tijdstip dat u past. Op verschillende momenten ( 17.30- 18.00 -18.30 en 19.00 uur) is er een korte presentatie over wat we deze dag hebben gedaan. Er is gelegenheid rond te lopen in de verschillende ontdeklabs, zelf en samen met uw kind(eren) talenten te ontdekken. Het plein is gezellig ingericht om met elkaar wat te drinken en elkaar te ontmoeten. Wij hopen u deze avond te mogen ontvangen.
Dit alles is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen KC de Mortel, de ouderraad van KC de Mortel en Cist (Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg)
 
Herhaald bericht - bijdrage voor het overblijven gevraagd
Misschien de vorige keer aan uw aandacht ontglipt: Graag ontvangen wij uw bijdrage voor het overblijven. Veel ouders hebben deze al aan ons overgemaakt, waarvoor hartelijk dank! We kunnen ons ook voorstellen dat u dit vergeten bent.

Dagelijks helpen vrijwilligers ons met het overblijven. Zij surveilleren in de grote pauze samen met teamleden die niet voor de groep staan. De leerkrachten kunnen hierdoor pauzeren. Deze vrijwilligers ontvangen voor hun hulp een vrijwilligersvergoeding.
Om deze vergoeding te kunnen financieren vragen we een bijdrage van alle ouders. Dit is, net als de bijdrage aan de ouderraad, een vrijwillige bijdrage. In samenspraak met de MR is deze vastgesteld op € 25.00 per kind voor een heel schooljaar. Voor kinderen die later zijn ingestroomd vragen we een bedrag naar rato.

Voor het schooljaar 2021 – 2022 hebben we nog geen beroep gedaan op uw bijdrage. Dat doen we bij deze alsnog. U kunt deze overmaken naar rekeningnummer NL 92 RABO 0152 0131 13. Vermeldt daarbij Overblijven en de naam / namen van uw kind(eren).
Per kind voor het hele schooljaar – € 25.00
Ingestroomd na de kerstvakantie – € 15.00
Ingestroomd na de meivakantie – € 10.00
Van deze inkomsten betalen we de vrijwilligersbijdrage en schaffen we materialen aan voor het buitenspelen. Hartelijk dank!
 

Praktisch verkeersexamen groep 8

85 kinderen leggen in Udenhout het VVN praktisch verkeersexamen af.
 
Op woensdag 1 juni aanstaande organiseren de scholen in Udenhout het VVN praktisch verkeersexamen. De start vindt plaats bij de sportvelden van SvSSS.

Kinderen kwetsbaar in het verkeer
In 2020 kwamen er in Nederland 17 kinderen in de leeftijd van 0-15 jaar om door een ongeval in het verkeer. Daarnaast raken jaarlijks ongeveer 2.000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15 jaar is ongeveer de helft als fietser betrokken bij ernstige ongevallen, een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel jonge verkeersslachtoffers.

Laten zien wat je kunt
De scholen in Udenhout werken er daarom samen hard aan om zoveel mogelijk kinderen deel te laten nemen aan het VVN praktisch verkeersexamen. Kinderen die eerder geslaagd zijn voor het schriftelijk Verkeersexamen, kunnen nu in de praktijk laten zien wat ze geleerd hebben. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen is zorgvuldig uitgezet en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens dit examen beoordelen diverse controleposten de kinderen op onder andere goed over de schouder heen kijken, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.

Fietscontrole
Kinderen mogen alleen aan het VVN praktisch Verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen over een veilige fiets beschikken, is voorafgaande aan het VVN praktisch verkeersexamen een fietsenkeuring.
Wij wensen alle kinderen uit de groepen 8 heel veel succes met het VVN praktisch verkeersexamen.

-> Voor zowel de fietscontrole als het praktisch verkeersexamen kunnen we hulp gebruiken. Ouders, opa's, oma's, ... , die hierbij willen helpen kunnen een berichtje sturen naar rene.los@tangent.nl
 

Ingezonden bericht: Scouting Udenhout 75 jaar

Een vereniging die 75 jaar bestaat is meer dan genoeg reden om dat te vieren. Dat willen wij ook graag met jullie doen. Daarom nodigen wij jullie van harte uit op 𝘇𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟰 𝗺𝗲𝗶 om ons jubileum te vieren.
Komende zaterdag, 14 mei, vieren we dit op de Theaterplaats in Udenhout. Vanaf 14:00 uur staan er toffe activiteiten klaar voor de jeugd en onze eigen leden. Altijd al een auto willen versieren met verf, door een doolhof van dozen kruipen, spuitbal willen spelen, meedoen aan een potje GaGa Bal of jouw eigen grenzen willen opzoeken? Dan kunnen wij daar deze middag voor zorgen. De activiteiten zijn beschikbaar van 14:00 tot 18:00 uur.
Verder om 16:00 uur is de officiële opening van ons jubileum jaar. Kom jij naar deze knallende aftrap? We zien je graag verschijnen.
 

Ingezonden bericht: IVN Slootjesdagen 2022 in het Spoorpark Tilburg

Komen jullie ook naar de slootjesdagen?
Op 11 en 12 juni 2022 is het weer zover: IVN-Tilburg doet dan mee aan de landelijke IVN-slootjesdagen. Dus pak je schepnet, trek je laarzen aan en ontdek onder leiding van onze natuurgidsen het waterleven in het Spoorpark.
De slootjesdagen worden dit jaar weer gehouden in het Spoorpark Tilburg.
Tijden: zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00uur.
Volg daar de IVN-vlag en andere aanwijzingen om te zien waar we scheppen.
Je hoeft je niet aan te melden maar bent vrij om langs te komen en mee te doen.
Kom dus op 11 en/of 12 juni naar het Spoorpark!