Nieuwsbrief vrijdag 17 september 2021

 

Koffie/ontmoetingsmoment 

Afgelopen donderdag was er voor het eerst een ontmoetingsmoment in de aula van school. We organiseren deze momenten ongeveer 1x per maand, op wisselende dagen in de week. Ouders en school kunnen tijdens dit half uurtje informeel met elkaar in gesprek. Behalve dat het gezellig is om elkaar op deze manier te ontmoeten kunnen ook schoolzaken worden toegelicht of uitgelegd. Met elkaar en voor elkaar; de eerste bijeenkomst was geslaagd!
De volgende staat gepland op vrijdag 15 oktober. 
 

Contact met de leerkracht 

’s Ochtends staan de leerkrachten bij de deur om de kinderen te ontvangen. Even een korte vraag of mededeling is dan natuurlijk prima. Voor een (langer) gesprek vragen we u om een afspraak na schooltijd te maken. 
 

Gezocht: Overblijfkracht  

Op onze vorige oproep hebben we 1 reactie ontvangen waar we erg blij mee zijn. Vanaf 1 oktober zijn we nog steeds dringend op zoek naar overblijfkrachten voor de donderdag en vrijdag (eventuele andere dagen in overleg). Ook incidentele hulp is welkom.  

De overblijfkrachten zorgen ervoor dat de kopjes, thee en melk in de klassen staan. Ook zorgen we ervoor dat alles na de pauze weer schoon in de kast staat. Tijdens de pauze surveilleren we op de pleinen.  
De werkzaamheden zijn van 11.15 tot 13.30. Hier staat een vergoeding van € 17.50 tegenover.  

Ben jij die enthousiaste persoon of weet je iemand, neem dan contact op met Nicole Brokken (013-5115032)  
 

Gezocht: hulp bij het luizenpluizen 

Voor de volgende groepen zoeken we nog hulpouders: 
-5/6 Uilenbos 
-5/6 Koekoeksnest 
-7/8 Boomkikkerstruik 
-7/8 Aalscholverbos 

In deze groepen kunnen momenteel geen hoofdluiscontroles plaatsvinden. We zijn dus dringend op zoek naar hulp en versterking van het luizenteam. 
Om hoofdluis op school beheersbaar te houden is regelmatig controleren (na elke vakantie) erg belangrijk. Helpt u mee? Neem dan contact op met Saskia Hegeman (saskia.hegeman@tangent.nl) 
  

Renovatie voorlopig uitgesteld 

Aan het eind van de zomervakantie kregen we het bericht dat de geplande renovatie voorlopig uitgesteld moet worden. Mede door de explosieve vraag naar bouwmaterialen dreigt een te grote overschrijding van het beschikbare budget. De besturen van Tangent en HumanKind zijn in overleg met de gemeente om te komen tot een oplossing. Wat ons betreft starten we morgen, maar dat zit er dus nog even niet in. 
 

Schoolfotograaf 18-19-20 oktober  

In oktober komt de schoolfotograaf. De schoolfoto’s worden gemaakt door Schoolkids fotografie. Er zullen portretfoto’s, groepsfoto’s en broertjes/zusjesfoto’s gemaakt worden. Broertjes/zusjesfoto’s is alleen mogelijk voor kinderen die op school zitten. Alle foto’s worden gemaakt onder schooltijd.   

De schoolfotograaf komt op van maandag 18 oktober, dinsdag 19 oktober en woensdag 20 oktober. (De woensdag staat niet op de jaarkalender vermeld.)   

U ontvangt tijdig een schema via de schoolapp wanneer de groep van uw kind(eren) aan de beurt is. Broertjes/zusjesfoto’s worden op maandag en dinsdag gemaakt. 
 

Komende studie(mid)dagen 

Onze studiemiddag van 28 September staat in het teken van leesonderwijs. Dit is een vervolg op de bijeenkomst die we op vrijdag 3 september hadden. In een aantal bijeenkomsten gaan we in op onderwerpen als leesmotivatie, vloeiend lezen en leesinstructie. De eerste resultaten worden al zichtbaar. In alle groepen wordt (weer) voorgelezen en groepen gaan naar de bibliotheek.  

Dinsdag 5 oktober is ‘de dag van de leerkracht’. Op deze dag wordt een bijeenkomst georganiseerd voor alle medewerkers van Tangent. Tijdens deze bijeenkomst staat onder meer de koers die we als stichting willen varen op de agenda. Nieuwsgierig naar ons koersplan (2020 – 2024)? Klik hier 
 

Dit sluit mooi aan bij ons traject leesmotivatie! 

Van 6 t/m 17 oktober is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie ‘Sparen voor je schoolbieb!’.  

Lezen is een feestje  
Bruna wil graag (voor)lezen stimuleren door samen met ouders en kinderen de schoolbibliotheek te vullen met fijne boeken. Want leesplezier begint thuis én op school!  

Zo werkt het  
Koop tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober 2021) een boek bij de Bruna-winkel en lever het bonnetje in op school. De school levert alle bonnen in bij Bruna en krijgt een tegoed voor 20% van het totaalbedrag van alle ingeleverde bonnen. Met dit tegoed kan onze school nieuwe boeken kopen voor de schoolbibliotheek. Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen!  

Spaar je mee?  
Inleveren van de bon kan t/m 10 november bij je juf of meneer. Laten we er samen voor zorgen dat onze kinderen nog meer leesplezier krijgen!  
 

Projectonderwijs / Jeelo – Omgaan met elkaar 

’t Zit niet mee. Op de eerste schooldag hadden we een gezamenlijke aftrap van ons thema ‘Omgaan met elkaar’. Dit thema past heel mooi bij de opstart van het schooljaar. In alle groepen is het Jeelo-thema daarna verder opgepakt. Helaas is er al bijna twee weken sprake van storing op het digitale platform van Jeelo waardoor we een beetje moeten improviseren.  
Het eerste thema sluiten we begin oktober alweer af. Hopelijk kunnen we daarna goed doorstarten met het volgende. 
 

Try Out Sports voor alle kinderen uit groep 3 t/m 8 - Kies jouw favoriete sport! 

Vanaf maandag 27 september kunnen alle kinderen van groep 3 t/m 8 weer inschrijven voor Try-Out Sports. Met Try-Out Sports kunnen zij een aantal weken een sport uitproberen voor slechts € 5,- Meerdere sporten uitproberen mag! 

Flyer en website 
In de week van 20 september worden op school de Try-Out Sports flyers uitgedeeld. Alle belangrijke gegevens staan hierin vermeld. Inschrijven kan vanaf maandag 27 september t/m zondag 24 oktober via www.tryouttilburg.nl 
Direct ná aanmelding, ontvang je per mail een inschrijfbevestiging. 

Het is natuurlijk geweldig om samen met een vriendje of vriendinnetje te gaan sporten. Ga samen achter de pc zitten en meld je om de beurt aan voor dezelfde sport(en). Je kunt meteen zien of er nog plek is. Geen plaats, dan kun je een andere keuze maken. Samen sporten is toch veel leuker! 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met
Mieke Limpens 
Afdeling Sportstimulering 
Gemeente Tilburg 
013-532 58 78 / 06-86685044 Email: tryoutsports@tilburg.nl 
 

Dorpsquiz junior 


 
 

Typtuin 

Voor informatie over een typcursus op school (na schooltijd) klik hier
 

Belangrijke data op een rij 

 

Dinsdag 21 september 

-Informatieavond groep 1-2 en 5-6  
Klik hier voor meer informatie 
 

Donderdag 23 september 

-Informatieavond groep 3-4 en 7-8  
Klik hier voor meer informatie 
 

Maandag 27 september 

-1e bijeenkomst nieuwe kinderraad 
 

Dinsdag 28 september 

-Studiemiddag – alle kinderen zijn vrij vanaf 12.00 uur 
-Vergadering MR 
 

Donderdag 30 september 

-Werkgroep schoolplein, 15.30 uur 
 

Maandag 4 oktober t/m vrijdag 8 oktober 

-Schoolkampen groepen 7/8 
 

Dinsdag 5 oktober 

-Studiedag – alle kinderen zijn vrij 
 

Vrijdag 8 oktober 

-Afsluiting 1e thema Jeelo