Nieuwsbrief maandag 24 mei 2021

In deze nieuwsbrief een aantal korte berichten:
-corona-update
-verkeersveiligheid en verkeersexamen
-pumptrackbaan in onze wijk
-webinars GGD
 

Corona – update

In de samenleving zien we in rap tempo een aantal versoepelingen van het corona-beleid. Dat is natuurlijk heel fijn!
De richtlijnen voor het basisonderwijs volgen we op de voet. Kunnen wij ook al versoepelen?
Helaas is het antwoord hierop: nog even wachten. Bij navraag bij PO-raad, bestuur en collega-scholen krijgen we steeds hetzelfde antwoord: de protocollen voor het basisonderwijs zijn nog niet aangepast.
We blijven dus nog in cohorten werken en zijn terughoudend met het mengen van groepen. Een praktische uitzondering hebben we gemaakt voor de groepen 7/8. Hier laten we wel twee groepen samenwerken omdat anders voorbereidingen voor de musical en de afscheidsavond niet zijn te organiseren.
Ook voor de andere groepen en units hopen we snel op meer ruimte.
 

Verkeersveiligheid

Praktisch verkeersexamen unit 8 
115 kinderen leggen in Udenhout het VVN praktisch verkeersexamen af.  
Op woensdag 28 mei aanstaande organiseren de scholen in Udenhout en Biezenmortel het VVN praktisch verkeersexamen in Udenhout. Het examen wordt afgenomen op 3 scholen. In totaal doen er 115 leerlingen mee. De start vindt plaats bij de sportvelden van SvSSS.  

Kinderen kwetsbaar in het verkeer 
In 2020 kwamen er in Nederland 17 kinderen in de leeftijd van 0-15 jaar om door een ongeval in het verkeer. Daarnaast raken jaarlijks ongeveer 2.000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15 jaar is ongeveer de helft als fietser betrokken bij ernstige ongevallen, een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel jonge verkeersslachtoffers.  

Laten zien wat je kunt 
De scholen in Udenhout en Biezenmortel werken er daarom samen hard aan om zoveel mogelijk kinderen deel te laten nemen aan het VVN praktisch verkeersexamen. Kinderen die eerder geslaagd zijn voor het schriftelijk Verkeersexamen, kunnen nu in de praktijk laten zien wat ze geleerd hebben. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen is zorgvuldig uitgezet en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens dit examen beoordelen diverse controleposten de kinderen op onder andere goed over de schouder heen kijken, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.  

Fietscontrole 
Kinderen mogen alleen aan het VVN praktisch Verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen over een veilige fiets beschikken, is voorafgaande aan het VVN praktisch verkeersexamen een fietsenkeuring.  

Wij wensen alle kinderen uit de groepen 8 heel veel succes met het VVN praktisch verkeersexamen!
 

Pumptrackbaan in onze wijk – Teken de petitie

Bericht van actieve ouders en buurtbewoners
Naast de Roomley ligt al een aantal jaar een BMX crossbaan. Deze willen wij met hulp van buurtbewoners upgraden naar een pumptrack baan. Een pumptrack baan is van asfalt en maakt de baan geschikt voor meer leeftijdsgroepen en naast fietsen kan je er ook op met een  steps, skateboard of skeelers. Om dit voor elkaar te krijgen heeft Linda van de Brande een petitie opgezet, die ze op facebook heeft gezet. De gemeente wil dit steunen als er voldoende draagvlak is. 
Als kindcentrum de Mortel ondersteunen we dit initiatief. De link naar de petitie is https://www.pumptracks.nl/petitie/udenhout/
 

GGD webinars mei en juni 2021


‘Gamen: in balans’. Woensdag 26 mei 20.00 uur. Doelgroep: ouders met kinderen in groep 6, 7 of 8 basisschool en klas 1 en 2 van voortgezet onderwijs

‘Puberbrein onder invloed’. Maandag 7 juni 19.30 uur. Doelgroep: ouders van groep 8 leerlingen.

‘Pesten’. Dinsdag 22 juni 19.30 uur. Doelgroep: ouders met leerlingen van groep 1 t/m 8

Op www.ggdhvb.nl/webinar staat meer informatie over deze webinars en zijn links voor aanmelden te vinden.
Als je een webinar hebt gemist, is deze ook terug te kijken. Voor vragen, tips of verzoeken m.b.t. de GGD webinars, mail naar webinars@ggdhvb.nl.

GGD cursussen en workshops opvoedondersteuning voor ouders/ verzorgers in Tilburg mei en juni 2021
Actueel GGD aanbod cursussen en workshops voor ouders/ verzorgers uit Tilburg is te vinden op: Cursusoverzicht | GGD Hart voor Brabant (ggdhvb.nl)
 

Belangrijke data op een rij

Dinsdag 25 mei - bijeenkomst Ouderraad
Woensdag 26 mei - verkeersexamen (groep 8)
Donderdag 27 mei - bijeenkomst MR
Woensdag 23 juni - studiedag (kinderen zijn vrij)