Nieuwsbrief dinsdag 15 december 2020

In deze nieuwsbrief gaan we verder in op de schoolsluiting en noodopvang. Ook is er nieuws over de (alternatieve) kerstviering van aanstaande donderdag. Als bijlage sturen we een gezellige kerstkleurplaat mee en een mooi filmpje waarmee we het thema van Jeelo hebben afgesloten.
 

Noodopvang

Net als in de lockdown periode in het voorjaar blijven de scholen ook nu open voor noodopvang. Er zijn twee redenen waardoor kinderen hiervan gebruik kunnen maken:

-kinderen in een kwetsbare situatie
Als een kind hiervoor in aanmerking komt nemen de ondersteuningscoordinatoren (Claudia en Jolanda) contact op met de ouders / verzorgers. Zij maken afspraken over de dagen waarop de betreffende kinderen op school terecht kunnen.

-kinderen van ouders met een cruciaal beroep
Let op: dit geldt dus alleen voor de beroepen die door de overheid als cruciaal zijn opgemerkt: zorg, politie, kinderopvang en aan deze beroepen verwant.
Mocht u werkzaam zijn in één van deze beroepsgroepen en niet zelf de opvang kunnen regelen, neem dan contact op met school. Dit kan alleen door het versturen van een email naar René Los: rene.los@tangent.nl 

Vermeld in de aanmelding
-om welk(e) kind(eren) het gaat
-in welk(e) groep(en) uw kind(eren) zitten
-om welke datum, dagen en dagdelen het gaat
-in welk cruciaal beroep u werkzaam bent
Aanvragen graag minimaal 24 uur van tevoren insturen i.v.m. het organiseren van de opvang. U krijgt per mail een bevestiging of we uw kind kunnen opvangen. 
(Ouders met wie hierover vandaag en gisteren al contact is geweest hoeven niet opnieuw aan te melden)

Op school vindt de opvang alleen plaats tijdens schooluren. Als u gebruik wilt maken van voor- en naschoolse opvang kunt u contact opnemen met onze partner voor kinderopvang HumanKind.
Als uw kind naar de noodopvang komt, vergeet dan niet het thuiswerk mee naar school te geven.
Entree voor alle kinderen in de noodopvang is onze hoofdingang (Perweide 5). Daar komen de kinderen ’s middags ook weer naar buiten. Ouders blijven (nog steeds) buiten de poort. Houd u ook bij de toegangspoort voldoende afstand!?
 

Alternatieve kerstviering

In de nieuwsbrief van gisteren kondigden we het al aan: we organiseren een alternatief voor de kerstviering!
De organisatoren (OR en eventmanager juf Judith) hebben vandaag en gisteren snel met elkaar en het team geschakeld. In plaats van dat de kinderen naar school komen voor de gezellige kerstmaaltijd, komen wij de kersttraktatie bij de kinderen thuis bezorgen!
Donderdagmiddag gebruiken we voor het klaarzetten van alle ‘bestellingen’. Tussen 16.00 en 19.00 uur komen we deze bezorgen. Uiteraard doen we dit op gepaste afstand. We zetten de traktatie voor de deur, bellen of kloppen aan en nemen dan de anderhalvemeter in acht. Doet u wel voor ons open?!

In de loop van de donderdag versturen we een link via de schoolapp. Via deze link komt u bij een speciaal kerstverhaal, ingesproken door een aantal teamleden. 
Onze suggestie: speel het verhaal af tijdens de maaltijd. Dan vieren we toch nog een beetje samen kerst!
 

Leuk!

Heel veel kinderen kwamen vandaag kerst-verkleed naar school. Wat was dat een gezellig gezicht!
 

Afsluiting thema Jeelo

We zouden het bijna vergeten. Afgelopen week hebben we het thema van Jeelo ‘Omgaan met geld’ afgesloten. In het meegestuurde filmpje ziet u hiervan een mooie impressie.
 

Ingezonden bericht

Van het Winterparadijs Udenhout ontvingen we een mooie kleurplaat voor alle kinderen. Klik hier voor de kleurplaat.