Nieuwsbrief 3 februari 2023

Belangrijke data op een rij 

Dinsdag 7 februari – rapporten groep 8 
Donderdag 9 en dinsdag 14 februari – adviesgesprekken groep 8 
Donderdag 16 februari – afsluiting Jeelo thema 3 
Vrijdag 17 februari – viering carnaval 
Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari - voorjaarsvakantie 
Donderdag 2 maart – studiedag, alle kinderen zijn vrij
 

Carnaval op kindcentrum de Mortel

Op vrijdag 17 februari vieren we het grote Carnavalsfeest op de Mortel. Alle kinderen mogen naar eigen idee verkleed naar school komen. We organiseren deze ochtend een sponsorloop tbv. ons nieuwe schoolplein en een spelletjesochtend in iedere groep.
Na de lunch hebben we een echte DJ uitgenodigd om er samen met ons een groot feest van te maken.  Kinderen dienen zelf te zorgen voor fruit, drinken en lunch.
 
Voor uitgebreide informatie over de Carnavalsviering klik hier
 
Voor uitgebreide informatie over de Sponsorloop klik hier
  

Oproep vanuit de MR

Beste ouders we zijn op zoek naar een ouder die onze school vertegenwoordigt in de GMR van Tangent. Op die manier kunnen wij meedenken en spreken bij besluitvorming op Stichtingsniveau. Heb je interesse laat dit dan weten aan de MR via de mail: mr.mortel@tangent.nl en via onderstaand telefoonnummer. Voor informatie kun je terecht bij: gmr@tangent.nl of bij Jeroen van der Ploeg (0628978604).
Vergaderdata van dit schooljaar zijn:
· Maandag 6 februari
· Maandag 13 maart
· Maandag 15 mei
· Maandag 26 juni
De vergaderingen starten om 19.30 en eindigen meestal rond 22 uur.
We hopen op een enthousiaste, betrokken ouder die ons zal gaan vertegenwoordigen!
Vriendelijke groet, MR de Mortel
 

Vorderingen schoolplein, afronden renovatie

Sinds een aantal dagen mogen we eindelijk het grote speeltoestel aan de voorkant van het gebouw gebruiken! Er zijn al veel kinderen die het met een grote glimlach hebben uitgeprobeerd.Vandaag is het speeltoestel aan de achterzijde geplaatst en over een week of twee komen de nieuwe schuurtjes.
Voordat we in de pauzes het hele plein kunnen gebruiken moet echter eerst het laatste deel zijn bestraat en aangelegd. De speelplaats van HumanKind is rond Carnaval klaar. Onze aannemer, Vogels, rondt daarna het laatste stukje af. We zijn er dus bijna!Binnen zijn we zo goed als klaar. De laatste opleverpunten worden weggewerkt. Het is vooral nog wachten op het nieuwe meubilair voor de leerpleinen.
In het voorjaar komt een moment waarop we de school en het plein heropenen. We maken er, samen met HumanKind, een feestelijk moment van! De voorbereidingen zijn inmiddels gestart.


Studenten stellen zich voor

Ik wil mij graag even voorstellen aan iedereen, aangezien ik een aantal weken bij jullie kom stagelopen. Mijn naam is Mirte Kox, ik ben 23 jaar en woon in Loon op Zand bij mijn ouders. Mijn hobby’s zijn lezen, films kijken en gezellige dingen ondernemen met mijn familie en vriendinnen. In de weekenden werk ik twee dagen in een verzorgingstehuis en voorzie ik de mensen van eten, drinken en gezelschap. 
Op de middelbare school heb ik de HAVO afgerond en daarna heb ik een tussenjaar genomen. Tijdens dat tussenjaar ben ik naar verschillende open dagen geweest en kwam ik erachter dat ik naar de PABO wilde. Nu ben ik een derdejaars student op Avans Breda en heb ik net mijn minor afgerond. Mijn minor was Engels geven in het buitenland, dus ik ben drie maanden weggeweest en heb op een internationale school geleerd om les te geven in het Engels. 
Vanaf 6 februari kom ik stagelopen bij jullie voor een aantal weken tot aan de zomervakantie en daar heb ik super veel zin in! Ik kijk er naar uit om kennis te maken en hoop op een leuke en leerzame periode. 

Mijn naam is Luna Stoopsen ik woon in Berkel-Enschot. Ik volg de opleiding voor onderwijsassistentop het ROC Tilburg. Ik zit daar in het eerste jaar. Hiervoor heb ik op Jozefmavo gezeten en heb ik daar mijn VMBO-TL diploma gehaald. Dit wordt mijn eerste stage. Ik zal het komende halfjaar stage lopen bij Nikki Smulders in groep 3/4 op woensdag en donderdag. Als het met mijn schoolrooster uitkomt zou ik ook graag bij alle vieringen op school zijn. Ik vind het leuk om de kinderen te helpen en leuke activiteiten uit te voeren tussen de lessen door. Ik ben geduldig, enthousiast en wil graag dingen leren. In mijn vrije tijdwerk ik bij de Albert Heijn, luister ik graag muziek en speel ik hockey. Ook breng ik graag tijd door met onze hond Sky. Ik kan niet wachten om jullie te leren kennen en om met jullie samen te werken. Mochten jullie nog vragen aan mij hebben, stel ze gerust.

 

Ingezonden bericht - Try-Out Cultuur weer van start in Tilburg

Inschrijven vanaf maandag 13 februari aanstaande, vanaf 16:00uur!
Alle gezinsoudsten uit het basisonderwijs in de gemeente Tilburg ontvangen in de tweede week van februari weer het
Try Out Cultuur boekje. In dit boekje staan creatieve workshops waaraan alle basisschoolleerlingen kunnen deelnemen. Tegen een door de aanbieder bepaalt tarief (soms zelfs gratis) kunnen de kinderen kennismaken met één of meerdere leuke workshops. De inschrijving start op maandag 13 februari. Vorig jaar schreven er maar liefst 3.000 kinderen in op diverse kennismakingsworkshops.
Leerlingen kunnen zonder verdere verplichting op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met cultuur. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf maandag 13 februari 16.00 uur in op activiteiten via www.tryouttilburg.nl Tot die tijd is op deze website al van alles te bekijken.
Voldoende keus voor creatievelingen Kinderen kunnen door dit initiatief kennismaken met meer dan 70 activiteiten zoals beeldende kunst, muziekinstrumenten bespelen, zingen, bakken, schilderen, schrijven, tekenen, theater, programmeren, technieklessen alsook wetenschap en de natuur ontdekken. Kortom keus genoeg!
Gemeentelijk sport- & cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- & cultuurbeleid.
Try-Out Sports & Try-Out Cultuur zijn instrumenten die de gemeente Tilburg hiervoor inzet. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.
Voor meer informatie neem een kijkje op de website www.tryouttilburg.nl Of stuur een e-mail naar tryoutcultuur@tilburg.nl