Nieuwsbrief 29 september 2022

Aankomende activiteiten

-maandag 2 oktober – start blok 2 Vreedzame school
-woensdag 5 oktober – studiedag, alle kinderen zijn vrij
-maandag 10 oktober – schoolfotograaf
-dinsdag 11 oktober – schoolfotograaf
-donderdag 20 oktober – afsluiting Jeelo ‘Zorg voor dieren’
-24 t/m 28 oktober – herfstvakantie
 

Schoolkamp groep 7-8

Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag waren de groepen 7-8 op schoolkamp. Het weer had beter gekund, maar dat mocht de pret niet drukken. We kijken terug op een gezellige driedaagse.
Een speciaal woord van dank aan alle ouders die hebben meegeholpen om van het kamp een succes te maken: chauffeurs, workshops, kampbegeleiding, kookstaf en alle andere extra handen.
Ook een woord van dank aan de leerkrachten en ondersteuners van 7-8!
En omdat beelden meer zeggen dan woorden: 

Parkeren bij ‘de buren’? -> niet doen!

We vragen u vriendelijk en dringend om uw auto niet voor de uitritten van onze buren te parkeren. Dit heeft de afgelopen tijd tot een aantal vervelende situaties geleid.
Op de kiss&ride strook kunt u uw kind(eren) snel laten instappen en uitstappen.
Let op: ook dit is geen parkeerstrook.
Als u wat langer moet parkeren zoek dan een parkeervak waar dit is toegestaan. In de directe omgeving van de school is ruimte genoeg.
 

Vreedzame school – blok 2 ‘Omgaan met conflicten’

Wat is het verschil tussen een conflict en een ruzie? Een conflict is een verschil van mening: je wilt bijvoorbeeld allebei iets anders doen of hebben. Bij een conflict wil je een oplossing bedenken waar je allebei tevreden mee bent. Je zoekt naar win-win oplossingen.
Conflicten horen bij het leven; je probeert ze op een positieve manier op te lossen. Dat is nog niet zo gemakkelijk, want we reageren verschillend op conflicten. Of je staat stevig, je komt op voor jezelf en houdt ook rekening met de ander. Of je reageert agressief, je bent boos en wordt driftig. Of je loopt weg, je zegt niet wat je ervan vindt. Wanneer conflicten met geweld gepaard gaan, spreken we van ruzie. De kinderen leren een stappenplan om conflicten zelf op te lossen.
Meer lezen? Klik hier voor de volledige nieuwsbrief ‘Omgaan met conflicten’. Daarin ook een korte terugblik op blok 1.
 

Renovatie Schoolplein

Deze week stuurden we al een berichtje naar de persoonlijke mailboxen: de renovatie van het schoolplein start op vrijdag 21 oktober!
Inmiddels heeft al een aantal ouders zich aangemeld, waarvoor onze waardering. Maar eerlijk is eerlijk, we komen nog veel handen tekort. Daarom hierbij nog een keer de oproep voor hulp. Ook als u niet de hele dag kunt: alle beetjes helpen, al is ’t maar een uurtje!

Herhaald bericht van de werkgroep:
We gaan bijna beginnen aan de grote schoolplein metamorfose. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober willen we om 08.30u gaan starten met het verwijderen van de tegels. Deze worden opgeslagen en later hergebruikt.
Medio november gaan we beginnen met het aanplanten, hier volgt later meer informatie over.
Mocht je zin hebben om ons te komen helpen mail dan naar schoolplein.demortel@gmail.com
Met vriendelijke groet, werkgroep Schoolplein
 

Ontwikkelen op de Mortel: ook ruimte voor studenten

Op de Mortel leren we allemaal: kinderen, leerkrachten, ondersteuners, directie. Daarnaast geven we ruimte aan stagiaires van de PABO en ROC’s. In deze nieuwsbrief stellen drie studenten zich aan u voor.

Rik Janssen
Mijn naam is Rik Janssen en ik ben 20 jaar oud. Twee jaar geleden heb ik de opleiding Sociaal Cultureel Werker op het ROC Tilburg afgerond en vorig jaar ben ik begonnen aan mijn opleiding als onderwijsassistent. Aankomend schooljaar zal ik op de maandag en dinsdag te zien zijn in groep 5/6 Uilenbos op Kind centrum de Mortel. Ik zet graag een stapje extra voor de kinderen die moeite hebben met de vakinhoudelijke ontwikkeling, maar ook met de sociale en emotionele ontwikkeling.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om actief bezig te zijn. Ik sport graag en ben dan ook vaak te vinden op het voetbalveld. Ook ben ik creatief en enthousiast in de communicatie met de kinderen en zullen zij mij bijna nooit chagrijnig zien.
Ik heb ontzettend veel zin in het aankomende schooljaar en misschien komen we elkaar nog wel eens tegen!
Groetjes, Rik


 
Pleun van der Lee
Mijn naam is Pleun van der Lee, 21 jaar en ik kom uit Udenhout. Op dit moment zit ik in het eerste jaar van de HBO opleiding Pedagogiek. Iedere donderdag kom ik stage lopen bij groep 3/4 de Kikkerleije.
Voorheen ben ik werkzaam geweest in de kinderopvang, maar hier miste ik de uitdaging. Daarom vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging!
Als Pedagogiek student houd ik me bezig met het welzijn van het kind. Mijn taken in de klas zijn observeren, registreren, maar ook het begeleiden van kinderen in kleinere groepjes. Vanuit school krijg ik opdrachten over verschillende opvoedvraagstukken. Hier doe ik dan onderzoek naar en of voer kleine onderzoekjes uit in de klas.
Verder ben ik dol op reizen, dieren en om creatief bezig te zijn!
Tot snel allemaal!
Groetjes, Pleun


 
Jaïr Brugge


 

Persoonlijke informatie in privacy-instellingen

Mocht er een wijziging in de persoonlijke gegevens van uw kind optreden (bijvoorbeeld een verhuizing of een ander telefoonnummer), geef dit dan z.s.m. door aan saskia.hegeman@tangent.nl
Toestemming voor het wel / niet publiceren van foto’s en video’s kunt u doorgeven via de schoolapp (-> ouders – praktische informatie)
 

Schoolapp – links naar bestanden lijken soms niet te werken

We horen nu en dan terug dat links die we met de nieuwsbrieven meesturen niet (goed) werken. Dit lijkt vooral het geval als u de bijlagen op uw telefoon probeert te openen. Voordat we de nieuwsbrief online zetten checken we de links. In de regel werken deze prima. Mocht u een bestand niet kunnen openen en dat wel willen inzien, stuur dan een berichtje naar saskia.hegeman@tangent.nl
We kunnen het bestand dan nog nasturen.
 

25 jaar Tangent

Stichting Tangent bestaat 25 jaar en dat vieren we!
Vorige week was er een ijsje voor alle kinderen en een groot feest voor alle samenwerkers (zo noemen we het personeel van Tangent).
Daarmee zijn de festiviteiten nog niet klaar. ​​​​​​​In de week na de herfstvakantie zullen alle kinderen middels een filmpje uitgenodigd worden om met de klas iets te maken wat te maken heeft met het 25-jarig jubileum van Tangent. Dat mag van alles zijn; een poster, kunstwerk, vlog, etc.
Per locatie (school) wordt een winnaar uitgeroepen, waarna eind november de Tangent-Top-3 wordt bepaald.
We houden u op de hoogte!
 

Bericht van de GGD: Trommel zonder rommel

Het begin van het nieuwe schooljaar is een mooi moment om weer gezond van start te gaan! Met de actie Trommel zonder Rommel proberen we zoveel mogelijk ouders aan te moedigen om de lunchtrommel op een gezonde manier te vullen. Kinderen die gezond eten en drinken zitten lekkerder in hun vel, hebben meer energie en kunnen dus beter presteren op school.
Voor meer informatie en tips klik hier voor de folder.