Nieuwsbrief 29 maart 2021

PET-flessen in unit 7/8

Afgelopen maandag hebben we de 2e workshop over hergebruik van PET flessen gehad. Iedere bovenbouwgroep mocht met een speciale fiets PET flesjes versnipperen. Deze snippers worden omgesmolten tot een mooie lampenkap die we op school mogen hangen.



 

Bijeenkomst kinderraad

Vandaag was er weer een bijeenkomst met de kinderraad. Speciale gast was Aldwin Larmonie van R-Newt. Hij vertelde over een debattoernooi dat R-Newt voor kinderen aan het organiseren is. Dit toernooi staat gepland in juni. De kinderen reageerden hier enthousiast op en we zijn benieuwd naar hoe het toernooi eruit gaat zien.
Verder hebben we gesproken over het ‘klassenbudget’. Iedere groep, ook de adoptiegroepen, hebben 100 euro te besteden aan…. Ja, aan wat eigenlijk? De vertegenwoordigers van de kinderraad overleggen in de klassenvergadering hoe zij het geld voor hun groep willen besteden. Er kwamen al mooie ideeën voorbij, maar de puntjes moeten nog wel op de i worden gezet!
 

Cito-uitslagen 

De afgelopen weken zijn in de groepen 3 tot en met 8 de midden toetsen van Cito afgenomen.  Nog steeds zijn deze toetsen nog niet allemaal afgerond. Dit komt doordat kinderen vanwege afwezigheid onderdelen van de toets gemist hebben. 
In een normale situatie clusteren we de toetsafnames van deze leerlingen. Doordat we momenteel in cohorten moeten werken, vinden deze inhaalmomenten per groep plaats. We hopen voor het Paasweekend alles af te ronden. 
De gegevens van de Cito worden gebruikt om het onderwijs af te stemmen op de situatie zoals deze nu is. Op 6 april geven wij het overzicht van de Citografieken met uw kind mee naar huis. 
Met vragen kunt u terecht daarna bij de leerkracht(en) van uw kind(eren).
 

Herinnering: tevredenheidspeilingen

Woensdag 17 maart heeft u in uw persoonlijke inbox een tweetal links naar enquêtes ontvangen. Deze kunt u nog invullen t/m vrijdag 2 april. Daarna sluiten we de enquêtes af. In een volgende nieuwsbrief koppelen we de opbrengsten van deze enquêtes aan u terug.
 

Themabijeenkomst Identiteit 23 maart

Dinsdag 23 maart hebben we online met een aantal ouders stilgestaan bij de identiteit van de Mortel. We hebben vooral gesproken over identiteit in relatie tot het Mortelfeest (15 april). 
We vinden het belangrijk dat het Mortelfeest past bij onze kernwaarden verbinding, ontwikkelen en jezelf zijn. Voor het Mortelfeest passen daarbij de volgende ‘ingrediënten’:
-Ruimte geven aan kwaliteiten en talenten van kinderen 
-Aandacht voor burgerschap
-Feest sluit aan bij het lesprogramma / thema (Jeelo)
-Aandacht voor kennis en vaardigheden
-Voor kinderen, school en ouders
-Zichtbaar zijn in de omgeving
-Jongere kinderen leren van oudere kinderen
-Betrek de kinderraad bij de planvorming
Mooie uitgangspunten voor het organiseren van een feest! Waarbij we ons realiseren dat we dit jaar vanwege corona mogelijk concessies moeten doen en in ieder geval creatief moeten zijn. 
De voorbereidingen zijn in volle gang; binnenkort volgt meer informatie over het Mortelfeest 2021.
 
-> Vindt u het interessant om over dit soort onderwerpen mee te denken? Op dinsdag 15 juni staat een nieuwe bijeenkomst gepland. Tegen die tijd volgt via de nieuwsbrief hiervoor een uitnodiging.
 

Vossenjacht, georganiseerd door R-Newt

Klik hier voor de poster met informatie
 
R-Newt en 5 jongeren van Next Up hebben in samenwerking met stichting Rubii GG de Grote Vossenjacht georganiseerd in Berkel-Enschot en Udenhout. De Grote Vossenjacht is een interactieve wandelroute voor jong en oud. De route die is uitgestippeld leidt de deelnemers langs de vergeten parels en bekende locaties in de dorpen. Aan de hand van een kaart ga je samen, via je eigen telefoon, QR-codes inscannen, deze zijn als stickers verspreid over de dorpen, om vervolgens een verhaal te verzamelen. Dit verhaal is in stukken op gedeeld en verspreid over de QR-codes. Door de aanwijzingen op de route te volgen vinden de deelnemers de vos.
Het start en eindpunt in Udenhout is de bibliotheek mb, Tongerloplein 15
In Berkel-Enschot is het start en eindpunt bij het scoutinggebouw De Blokhut, Generaal Eisenhowerweg 5
Aan de deelnemers de opdracht om op het eindpunt het verhaal in de juiste volgorde te zetten en aan ons voor te dragen. Klopt het verhaal dan krijgen zij een 3D geprint vosje. Één route duurt overigens 1,5 tot 2 uur.
Op zondag 11 april en zondag 2 mei vinden de volgende twee edities plaats van de vossenjacht. Kom gerust een keer langs om de route zelf te ervaren.
Met vriendelijke groet,
Aldwin Larmonie
Jongerenwerker R-NEWT
 

Zou het weer kunnen?? Vakantierooster 2021 – 2022

Herfstvakantie 25 t/m 29 oktober 2021
Kerstvakantie 27 december 2021 – 7 januari 2022
Voorjaarsvakantie 28 februari – 4 maart 2022
Pasen 18 april 2022
Meivakantie 25 april – 6 mei 2022
Hemelvaart 26 en 27 mei
Pinksteren 6 juni 2022
Zomervakantie vanaf 25 juli 2022
 

Belangrijke data op een rij 

1 april Studiedag – de kinderen zijn vrij 
2 april Vrij i.v.m. Goede vrijdag 
5 april Vrij i.v.m. Pasen 
8 april Vergadering MR
15 april Mortelfeest en afsluiting thema Jeelo
23 april Koningsspelen
27 april Koningsdag – vrije dag