​Nieuwsbrief 28 april 2021

Beste nieuwsbrieflezers,

Net voor de meivakantie sturen we een aantal berichten die al even op de spreekwoordelijke plank lagen: informatie over de bouwplannen en een terugkoppeling van de enquêtes die we vorige maand hebben afgenomen.
Verder in deze nieuwsbrief een korte corona-update, een verslag van de bijeenkomst van de kinderraad en informatie over het fietsexamen van groep 8.

Veel leesplezier en alvast een fijne meivakantie!
Team kindcentrum de Mortel
 

Vorderingen verbouwing kindcentrum de Mortel

Het gaat de goede kant op met de verbouwplanning. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we ergens tussen de zomer- en herfstvakantie daadwerkelijk beginnen!

Afgelopen maanden is er achter de schermen veel gebeurd:
-de bouwtekeningen zijn afgerond
-er is een subsidie voor klimaatbeheersing aangevraagd
-de financiën zijn afgestemd met HumanKind
-het traject voor aanvraag vergunningen is voorbereid
-er is een planning van werkzaamheden en activiteiten gemaakt

Op de bouwtekening is te zien hoe ons kindcentrum eruit gaat zien (klik hier voor de tekening).
Het is helaas een plaatje dat u alleen een eerste indruk geeft. We zijn in afwachting van een beter format.

Het oude gedeelte van het gebouw wordt volledig vernieuwd. In dat deel gaat HumanKind het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de BSO organiseren. 
Het nieuwste deel wordt opnieuw ingedeeld waarbij het uitgangspunt is dat bestaande ruimtes zoveel mogelijk intact blijven. Wel gaan we deze opnieuw inrichten.

Door de renovatie realiseren we veel wensen die we als kindcentrum in het fusietraject hebben geformuleerd. 
-Er komt een (letterlijke) doorgaande lijn van 0 – 13 jaar. Op de tekening ‘van links naar rechts’ gaan de kinderen van kinderdagverblijf naar unit 1-2 -> 3-4 -> 5-6 -> 7-8. De onder- en bovenbouw wisselen dus van plaats in het gebouw.
-In het gebouw worden ruimtes ingericht die passen bij de Mortel. Denk daarbij aan werkpleinen voor alle units, een presentatieruimte, extra lokalen voor alle units, spreekruimtes, een ruime teamkamer, een duidelijke entree enz.
-In het gehele gebouw wordt de klimaatbeheersing aanzienlijk verbeterd. Hierdoor voldoet deze aan de meest recente normen.
-Het gebouw wordt energiezuiniger, bijvoorbeeld door het vervangen van de huidige verlichting.
Het geheel is ontworpen door Povše & Timmermans architecten, Tilburg.

Verbouwen betekent aanpassen en ongemak. Uiteraard willen we dit zoveel mogelijk beperken, maar helemaal zonder zal het niet gaan. Uitgangspunt is dat het onderwijs op een goede manier door kan gaan. Het aantal (interne) verhuizingen tijdens de werkzaamheden beperken we daarom zoveel als mogelijk. 

De planning is dat eerst het deel waar nu de groepen 1-4 zijn gevestigd wordt aangepast. Daarna volgt het gedeelte van de groepen 5-8. In de laatste fase verhuist HumanKind naar het nieuwe gedeelte.
Zoals het er nu naar uitziet zullen we ergens tussen de zomer- en herfstvakantie daadwerkelijk kunnen gaan starten. Het gehele project zal zeker een jaar duren.
Wordt vervolgd!
 

Tevredenheidsonderzoeken

In maart hebben we een tweetal vragenlijsten rondgestuurd. Deze zijn inmiddels afgesloten en verwerkt. In deze nieuwsbrief delen we de uitkomsten.

Enquête oudertevredenheid Vensters PO – klik hier
Ouderenquête thuisonderwijs – klik hier
 

Corona, BSO weer open en zelftesten

Vanaf vandaag zijn er voor het eerst sinds lange tijd versoepelingen van de corona-maatregelen. Voor de basisscholen zijn echter nog geen aanpassingen van de protocollen aangekondigd. We houden daarom voorlopig nog vast aan de cohorten, gescheiden pauzes en gespreide eindtijden.

Afgelopen weken hebben we een enkele keer te maken gehad met positief geteste kinderen. Dit heeft pas een enkele keer geleid tot quarantaine voor een hele groep. We volgen hierin altijd het advies van de GGD. Met de betreffende kinderen gaat het gelukkig goed!

Sinds vorige week is de BSO weer volledig open. In de opvang worden de kinderen zoveel als mogelijk per leeftijdsgroep bij elkaar gehouden. Het is voor de BSO echter niet mogelijk dezelfde cohorten te hanteren als we op school doen. De lijntjes met de BSO zijn kort, dus als er bijzonderheden zijn of sprake is van besmettingen kunnen we snel schakelen. 

Sinds enkele tijd zijn er zelftesten op de markt. Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis voor de zekerheid kunt afnemen, bijvoorbeeld als u naar school of werk moet. Zelftesten zijn niet  bedoeld  om  te  testen  bij  klachten. We adviseren  om dan een testafspraak  bij  de  GGD te maken. Bij de GGD wordt u door een professional getest, is de testmethoden nauwkeuriger en de uitslag is dan betrouwbaarder. Meer hierover in een brief namens stichting Tangent.
 

Bijeenkomst kinderraad

Maandag 26 april was er weer een (online) bijeenkomst van de kinderraad. Tijdens deze bijeenkomst hadden we twee speciale gasten:
-Gaby Dekkers, als vertegenwoordiger van de dorpsraad. Zij vertelde dat de dorpsraad ook veel voor de kinderen in Udenhout kan betekenen en nodigde de kinderraad uit hierover mee te denken.
-Aldwin Larmonie, als vertegenwoordiger van RNewt. Aldwin is een debattoernooi voor kinderraden aan het organiseren en polste de belangstelling van onze kinderraad. Daarnaast organiseert hij veel activiteiten in Udenhout, waaronder een Lasergame Event op 29 april.
De volgende bijeenkomst van de kinderraad staat gepland op maandag 31 mei.

Praktisch verkeersexamen

Op woensdag 26 mei vindt het praktisch verkeersexamen plaats voor de kinderen van groep 8. Natuurlijk met een goedgekeurde fiets! Daarom gaan we op woensdag 19 mei de fietsen controleren. De kinderen van groep 8 moeten op die dag hun fiets meenemen. Dit is dezelfde fiets als waarop zij het examen doen. 
Tevens zijn wij nog op zoek naar meer ouders die het verkeersexamen willen begeleiden. Kunt u op 26 mei en heeft u zich nog niet aangemeld? Dat kan bij  judith.spaninks@tangent.nl  
 

Geplande activiteiten komende periode

3 t/m 14 mei – meivakantie
19 mei – fietscontrole (groep 8)
24 mei – vrij i.v.m. Pinksteren
26 mei – praktisch verkeersexamen (groep 8)
27 mei – bijeenkomst MR
31 mei – start nieuwe project Jeelo
31 mei – bijeenkomst kinderraad
23 juni – studiedag, alle kinderen zijn vrij