Nieuwsbrief 27 augustus

Start schooljaar 2023-2024

Komende maandag starten we het nieuwe schooljaar. Wij hopen dat je, net als ons ook hebt genoten van een hele fijne zomervakantie. A.s. maandag willen we je vragen om via de hoofdingang naar je klas te gaan, zo kunnen we iedereen op een fijne manier welkom heten.

 

Belangrijke data op een rij

7 september – Informatieavond
12 september – Studiedag
14 september – Ouderavond Dramataal groep 7 en 8
25 t/m 27 september – Kamp groep 7 en 8


Even voorstellen (directeur en adjunct directeur)

Beste ouders en verzorgers, 
 
In de nieuwsbrief van 13 juli berichtte Marcel van den Hoven je over de benoeming van de nieuwe directeur voor kindcentrum De Mortel. Via deze weg wil ik van de mogelijkheid gebruik maken om mijzelf kort voor te stellen.  

Ik ben Martijn Schoormans, 40 jaar en woon samen met mijn vrouw Vivian en 2 kinderen, Pepijn en Puk in Tilburg. Naast leuke dingen ondernemen met mijn gezin ben ik ook vaak op de fiets (racefiets/mtb) te vinden. 
 
De afgelopen 15 jaar heb ik als stamgroepleider op een jenaplanschool gewerkt (groep 3-4-5 en groep 6-7-8) en ben ik adjunct-directeur geweest op een school in een impulswijk. In 2019 ben ik gestart als directeur op een basisschool in Gilze waar ik samen met het team heb mogen werken aan het verstevigen van de kwaliteit van het onderwijs en het realiseren van nieuwbouw. Om te zorgen voor een fijne start van het nieuwe schooljaar en een goede overdracht aan mijn opvolger op obs De Wildschut ben ik tot 1 oktober op beide scholen aanwezig. 
 
Je gaat me ongetwijfeld zien of spreken op de speelplaats, in de buurt of in de school. Ik vind het namelijk belangrijk dat je mij makkelijk weet te bereiken. Je mag me ook altijd een mailtje sturen, martijn.schoormans@tangent.nl. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking en tot maandagochtend bij de start van het nieuwe schooljaar!
 
Groet,
Martijn Schoormans
 
Beste ouders en verzorgers, 

Voor degene die mij nog niet kennen, ik ben Claudia Filippo, 49 jaar en getrouwd met Bart. Samen hebben we twee kinderen Storm en Bink.

Ik ben 22 jaar werkzaam in het onderwijs bij Stichting Tangent. Mijn loopbaan begon als stamgroepleidster 6-7-8 op jenaplan De Kleine Akkers in Goirle. Daarna ben ik gaan lesgeven in groep 5 en groep 8 en was lid van het MT op Bs. Achthoeven, waar ik altijd met veel plezier gewerkt heb. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ben mij meer gaan focussen op management. De afgelopen 6 jaar ben ik werkzaam geweest als adjunct directeur op Bs. De Lochtenbergh in Tilburg Noord en werd vorig jaar gevraagd door Tangent bestuur om te ondersteunen op de Mortel. 

Eind vorig schooljaar is mijn aanstelling op de Mortel geformaliseerd en ben ik benoemd als adjunct directeur. Mijn werkdagen zijn dinsdag en donderdag. Ik heb ontzettend veel zin om er samen met iedereen een prachtig schooljaar van te maken.

Heb je vragen, mijn deur staat altijd open.

Met vriendelijke groet, 
Claudia Filippo 
claudia.filippo@tangent.nl
 

Informatie schooljaar 2023-2024

In deze bijlage tref je de informatie voor de ouders van leerlingen in de groepen 1-2
In deze bijlage tref je de informatie voor de ouders van leerlingen in de groepen 3-8
 

Informatieavond 7 september

Op 7 september staat de informatieavond gepland (18:00 uur – 19:30 uur) voor de groepen 1 t/m 8. Op dit moment krijg je informatie van jouw zoon/dochter over het reilen en zeilen in de groep. Tevens is er natuurlijk de mogelijkheid om kennis te maken met de leerkrachten en nieuwe teamleden. Voor de ouders in de groepen 7-8 vindt er daarnaast op 2 momenten (18:15 uur – 19:00 uur) vrijblijvend een presentatie plaats over de ‘bijzonderheden’ van groep 8 en de doorstroomtoets in februari. Zien we je de 7de?


Gefeliciteerd!

Aan het begin van de zomervakantie is Elize uit groep 8 Brabants kampioen geworden met één van haar pony’s. Deze titel zorgde ervoor dat zij vorige week naar de Nederlandse kampioenschappen mocht. Hier behaalde zij ook de eerste plaats en werd dus Nederlands kampioen. Een super mooi resultaat en natuurlijk van harte gefeliciteerd!
  
 
 

Dichter bij elkaar

Zondagmiddag 17 september vindt in de theetuin “Brandshof”, Slimstraat 91 in Udenhout de Middag van het Gedicht plaats. Ook leerlingen uit groep  3 en 4 van onze school hebben tekeningen gemaakt met daarop een gedicht. Die tekeningen worden in de tuin opgehangen.  Ze zijn heel mooi geworden! Het programma begint om 13.30 uur met muziek en spoken word, gevolgd door poëzievoordrachten van onze nieuwe Tilburgse stadsdichter en dorpsdichter. Daarnaast is er meer muziek, een open podium waar iedereen die dat wil zijn gedichten kan voorlezen en worden er sessies “gedichten lezen” gegeven. Om 13.45 uur en om 15.00 uur treedt voor de basisschoolleerlingen Jeugdtheater Van Niks & Van Alles  op met Janine Vriens. En dat alles voor  helemaal niks: geen entreekosten  dus en de ranja is gratis! De middag duurt tot 17.30 uur. En dit alles onder de paraplu van De Culturele Steenoven.