Nieuwsbrief 25 september 2020

In deze nieuwsbrief:
-alternatief schoolkamp voor groep 7/8
-toestemming publicatie foto’s en video’s
-dag van de leraar / studiedag 5 oktober
-aankondiging Eerste Communie 2021
-aankondiging typcursussen
-deelname aan (promotie-) onderzoek van de RU Nijmegen (facultatief)
-belangrijke data op een rij
 

Alternatief schoolkamp voor groep 7/8

 
Komende week staat voor de groepen 7/8 het schoolkamp gepland. Vanwege corona hebben we dit programma aangepast. De kinderen en ouders van groep 7/8 zijn hierover enige tijd geleden geïnformeerd. Gelukkig is er een alternatief programma!
 
Woensdag, donderdag en vrijdag (30 september – 2 oktober) staan voor de groepen 7 en 8 tal van activiteiten gepland onder de noemer ‘Mortel-driedaagse’. Eigenlijk kun je spreken van een schoolkamp, maar dan in en rond de school en zonder overnachting. 
Na het verwerken van de teleurstelling van het niet-doorgaan van het geplande kamp, hebben de leerkrachten met een aantal enthousiaste ouders een mooi alternatief programma samengesteld. Gezien de beschikbare voorbereidingstijd kunnen we echt spreken van een huzarenstukje! 
Rode draad wordt ‘Wie is de Mortel’, een spannende zoektocht naar ‘de mol’ in de bovenbouw. Verder staan uitstapjes naar de duinen en de Oliemeulen op het programma, worden sport- en spelactiviteiten georganiseerd en is er op donderdag een avondprogramma. Kortom, genoeg om naar uit te kijken!
In het nieuwe schooljaar plannen we opnieuw een schoolkamp voor de groepen 7 en 8. Hopelijk gaat het dan wel doorgaan in de vorm die we willen!
 

Toestemming publicatie foto’s en video’s (herhaald bericht)

 
Elk jaar opnieuw vragen wij opnieuw toestemming om beeldmateriaal te gebruiken waarop ook uw kind staat. Uw toestemming geldt alleen voor foto’s en video’s die door ons, of in onze opdracht worden gemaakt.
 
Op onze school laten wij met foto’s en video’s zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens activiteiten, uitstapjes en lessen. Ook uw zoon/dochter kan op deze foto’s (en soms in video’s) te zien zijn. 
Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met foto’s en video’s. Wij plaatsen geen foto’s waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. 
Vul het toestemmingsformulier voor 1 oktober in. Dit kan via de schoolapp (ouders-praktische informatie-toestemming publicatie foto’s en video’s), of door hier te klikken.
 

Dag van de leraar / studiedag 5 oktober

 
5 oktober is landelijk ‘De dag van de leraar’.  Dit jaar is het voor alle werknemers van Tangent ook een gezamenlijke studiedag. Tijdens deze dag zijn de kinderen vrij en trappen wij af met het nieuwe koersplan van de stichting.
Voor meer informatie over deze dag klik hier.
 

Aankondiging Eerste Communie 2021 (groep 3, 4)

 
In oktober starten de voorbereidingen voor de Eerste Communie. Anders dan de afgelopen jaren zijn de werkgroepen van de verschillende dorpen samengevoegd en zal er een gezamenlijke voorbereiding plaatsvinden. Meer informatie leest u in de brief die we van de organisatie ontvingen. Klik hier voor de brief.
 

Aankondiging typcursussen

 
In het voorjaar van 2021 organiseert de Typetuin weer typcursussen op De Mortel. De cursus wordt gegeven na schooltijd. Deelname is vrijblijvend, kosten zijn voor de ouders. Voor meer informatie klik hier.
 

Deelname aan (promotie-) onderzoek van de RU Nijmegen (groep 6, 7 en 8, facultatief)

 
De Corona-crisis heeft impact op ons allemaal, zo ook op kinderen. Dat kinderen een tijd niet naar school konden en niet konden deelnemen aan andere activiteiten heeft veel indruk gemaakt   Kinderen krijgen via verschillende (nieuws)media veel van de situatie mee. Dit kan onder andere invloed hebben op hun emoties, hun mediagebruik, hoe graag ze naar het nieuws kijken en hoe ze met deze situatie omgaan. De Radboud Universiteit doen hier onderzoek naar.
Voor meer informatie of deelname, klik hier.
(het betreft een algemeen onderzoek, zonder directe relatie naar kindcentrum De Mortel)
 

Belangrijke data op een rijtje

 
Alternatief schoolkamp groepen 7/8 - 30 september t/m 2 oktober
Studiedag, alle kinderen zijn vrij - maandag 5 oktober
Bijeenkomst kinderraad - dinsdag 6 oktober
Vergadering MR - donderdag 15 oktober
Studiedag, alle kinderen zijn vrij - vrijdag 16 oktober
Herfstvakantie - 19 t/m 23 oktober