Nieuwsbrief 25 augustus 2020

Beste nieuwsbrieflezers,
 
De kop is eraf; gisteren zat de zomervakantie er voor ons echt op. Het was mooi om alle kinderen weer naar binnen te zien komen. Beetje gespannen, grote verwachtingen; een eerste schooldag na de vakantie is spannend. En dat geldt niet alleen voor de kinderen!
Soms was het ook even zoeken. Wie is ook alweer mijn juf en waar is mijn lokaal? ’t Bleek niet voor iedereen vanzelfsprekend te zijn, maar kwam uiteindelijk toch goed. Lastig, als je ouders niet even mee naar binnen mogen lopen. Corona maakt het ons niet makkelijk….
Gelukkig wennen nieuwe situaties vaak snel. Vandaag voelde alweer bijna als een gewone dag. En trouwens, het weer helpt ons ook wel om van het vakantiegevoel af te komen….
In deze nieuwsbrief een oproep van de luizenbrigade en een aantal korte updates. Binnenkort meer nieuws!

Team De Mortel
 

Versterking gezocht

Hoofdluis is een hardnekkig probleem op scholen. Ook aan De Mortel gaat dit niet voorbij. Het is belangrijk om snel te handelen als bij een kind hoofdluis wordt aangetroffen. Daarmee voorkomen we verspreiding. Om die reden controleren we kinderen na vakanties op hoofdluis en nemen we contact op met ouders als er hoofdluis wordt aangetroffen. Deze controles worden uitgevoerd door vrijwillige ouders.
Door het vertrek van een aantal groep 8-ouders is onze ‘luizenbrigade’ erg klein geworden. We zijn dan ook dringend op zoek naar versterking! Het voorkomen van het verspreiden van hoofdluis is in belang van alle kinderen. Helpt u mee?!
Meer informatie en aanmelden: luizenteamdemortel@gmail.com
 
 

Kalender

De schoolkalender 2020 – 2021 staat op de website onder ‘ouders – praktische info’.
U kunt ook hier klikken.
 
 

Jaarovergang en systemen

We merken dat het omzetten van de gegevens van groepen van het ene leerjaar naar het volgende erg omslachtig is. Achter de schermen zijn we al enige tijd druk bezig om bijvoorbeeld de schoolapp en de website weer goed in te richten. Dit kost helaas enige tijd, waarbij we vaak afhankelijk zijn van ondersteuning op afstand. Hierdoor lukt het momenteel nog niet alle leerkrachten om berichten via de app te versturen. We gaan er van uit dat dit snel is verholpen.
 
 

Weer naar school, op de fiets?

Veel kinderen komen op de fiets naar school. Best spannend soms, om ze alleen op pad te sturen. En hoe ga je veilig door het verkeer? In deze informatiebrief vindt u een paar handige tips! Klik hier voor de brief.