Nieuwsbrief 24 maart 2023

Belangrijke data op een rij

Donderdag 30 maart – afsluiting Jeelo thema 4, theoretisch verkeersexamen (groep 8)
Maandag 3 april – opening Jeelo, thema 5 – omgaan met geld
Vrijdag 7 april – Goede Vrijdag – vrije dag
Maandag 10 april – Tweede Paasdag – vrije dag
Dinsdag 18 en woensdag 19 april – IEP (eindtoets, groep 8)
Vrijdag 21 april – Koningsspelen, vanaf 14.45 uur meivakantie
Meivakantie – 22 maart t/m 7 mei
 

Gezellig en sfeervol openingsfeest

Vrijdagmiddag hebben we een jaar van hard werken aan gebouw en plein met elkaar sfeervol afgesloten. Voor de kinderen was er een muziek- en dansactiviteit op het plein. Op dat moment scheen precies even de zon dus dat was geluk hebben. Daarna was er een traktatie in de klas en hebben de kinderen mooie vlaggetjes gemaakt. Hiermee hebben we de school en het plein versierd voor ons Open Huis. We hebben veel bezoek ontvangen en met trots kunnen vertellen over alle mooie veranderingen!
 
 

Boom planten

Eén van de laatste activiteiten van de aanleg van het schoolplein was het planten van een boom. Ezia, de mama van Guus en Daan, heeft er voor gezorgd dat we deze gesponsord hebben gekregen. Guus en Daan hebben geholpen met de aanplant. Hartelijke dank nog voor dit mooie cadeau!
 
 

Van de werkgroep schoolplein

Beste kinderen en ouders, wat hebben jullie goed gelopen tijdens de sponsorloop en wat hebben jullie veel geld opgehaald! Wij zijn trots op jullie! Het geld is goed besteed:
-We hebben een bijdrage geleverd aan de tipitenten en pingpongtafels, er zijn extra bomen en een takkentunnel geplaatst.
-We gaan nog extra spelmateriaal aanschaffen zoals tafeltennisbedjes, pingpongballen, springtouwen, voetballen etc.
-Een deel van het bedrag wordt gereserveerd voor het onderhoud van het plein.
Allemaal heel erg bedankt voor jullie inzet en bijdrage!
 

 Aandacht voor parkeren bij de school
Veel kinderen worden met de auto naar school gebracht. We zien dat dit niet altijd volgens de (verkeers)regels gebeurt. Hierdoor ontstaan voor de kinderen die lopend en of de fiets naar school komen niet zelden gevaarlijke situaties. Geef hen voorrang!
Voor school is een kiss&ride-zone aangelegd. Dit is geen parkeerstrook, maar bedoeld voor snel in- en uitstappen. Voor één zijde van de weg (Perweide) geldt zelfs een stopverbod. Door daar te parkeren wordt de weg heel smal en onoverzichtelijk. Niet doen!
In de buurt van school zijn veel plaatsen waar je wel kunt parkeren. Soms moet je daarvoor een klein stukje lopen. Werkt u mee?
 

Op tijd beginnen

We willen ’s ochtends graag om 8.30 uur starten met de lessen. We zien het aantal laatkomers toenemen, waardoor op tijd starten vaak niet lukt. We begrijpen dat de route door en om de school best lang is als meerdere kinderen weggebracht moeten worden. Op tijd beginnen met wegbrengen dus. De deuren zijn vanaf 8.20 uur open waardoor iedereen op tijd kan zijn.
 

Geen honden op het plein en in de school

Het is helaas niet toegestaan uw hond mee te nemen op het schoolplein of in de school. We vragen u om met uw hond buiten de poort te wachten. Belangrijkste redenen zijn dat we incidenten willen voorkomen en dat er best veel kinderen bang zijn voor honden.