Nieuwsbrief 23 december 2022

Kerstvakantie! 2022 zit erop.

Voor de Mortel stond het jaar in het teken van verbouwen. Het hele gebouw onderging een metamorfose en is opnieuw ingedeeld. De laatste opleverpunten worden weggewerkt en dan is het alleen nog wachten op het nieuwe meubilair voor de leerpleinen.
Ook de speelplaats is in het afgelopen jaar onherkenbaar veranderd. We wachten nog op de keuring van het grote toestel aan de voorzijde en op de aanleg van de buitenruimte van de kinderopvang. Zij doen dit in eigen beheer, waardoor we het laatste deel van ons plein pas in januari / februari kunnen voltooien.
We zijn trots op wat we afgelopen jaar met elkaar hebben bereikt en zijn blij dat de werkzaamheden (zo goed als) achter de rug zijn. In het voorjaar plannen we een officiële opening en mag iedereen komen bewonderen hoe mooi de Mortel is geworden.
Nu gaan we eerst genieten van een welverdiende vakantie. We wensen jullie allemaal een heel fijne vakantie, gezellige feestdagen en een goed 2023. We zien elkaar weer op maandag 9 januari!
Team de Mortel
 

De kinderraad stelt zich voor

We zijn dit jaar weer gestart met de kinderraad. Kinderen uit alle units zijn hierbij aanwezig. We vergaderen over van alles binnen de school en hebben zelfs de afspraken gemaakt voor het nieuwe speelplein! In een brief stellen de kinderen zich aan u voor. De kinderen vertellen waarom ze bij de kinderraad willen en wat ze willen bereiken met de kinderraad.
De kinderraad wordt begeleid door juf Anette. Als u vragen hebt over de kinderraad stuur dan een berichtje naar anette.moonen@tangent.nl
Klik hier voor de brief van de kinderraad.
 

Herhaalde oproep – we zoeken nog extra hulp bij het overblijven

Bericht van de coördinator: Per 1 januari zijn we dringend op zoek naar overblijfkrachten voor dinsdag en donderdag.
Van 12.00 tot 13.00 surveilleren de overblijfkrachten samen met leerkrachten op de speelpleinen.
Hier staat een vrijwilligers vergoeding tegenover.
Ben jij die enthousiaste persoon, ken je iemand of wil je meer informatie: neem dan contact op met Nicole Brokken (013.5115032)
 

Bericht van de ouderraad

December zit er bijna op en 2023 staat al aan de deur te kloppen.
Dit was voor school en de ouderraad een hele drukke tijd waarin we hard gewerkt hebben om leuke activiteiten voor de kinderen op te zetten. Het bezoek van Sinterklaas aan school was spannend voor iedereen. De aankomst met de Jeep, de pieten op het dak en de vele leuke stukjes die door de kinderen waren ingestudeerd.
 
Daarna de kerstviering, we hadden het plan opgepakt om dit buiten op het plein te vieren. Helaas dacht het weer daar iets anders over en hebben we het binnen in de aula gevierd. Het was goed om te zien dat jullie allemaal even langskwamen en met elkaar een hapje hebben genuttigd.
In aanloop naar de lichtjestocht hebben de kinderen kerstkaarten gemaakt voor de mensen die om onze school wonen en hebben deze ook zelf rondgebracht. De lichtjesroute was een mooie stoet die als een sliert om de school heen liep en we denken dat zelfs de mars rovertjes deze nog hebben kunnen zien.
 
Vanuit de ouderraad willen we graag jullie allemaal bedanken die hebben meegeholpen om deze dagen tot een succes te maken en ook onze sponsoren die ons met geld, producten en raad en daad hebben ondersteund willen we graag nog eens benoemen. Zonder jullie gaat het niet !
 
Dank je wel
  • Alle ouders die ons hebben geholpen met aankleden, versieren, opruimen, etc etc
  • Roel voor de fijne samenwerking en je flexibiliteit
  • Boomrooierij Weijtmans voor al het lekkers tijdens sinterklaas
  • Plus Ammerlaan voor de lekkere warme chocolademelk en kerstkransjes
  • Pour Tous en de Ondernemersvereniging Udenhout voor de kerstverlichting
  • Houthandel van Dal voor het hout van de nieuwe kerstkraampjes
  • Spectrum av voor het opbouwen van de verlichting op de kerstmarkt
  • Jumbo Udenhout voor de erwtensoep en de marshmallows
 
Een fijn Kerstfeest en een goed begin van 2023,
Mandy, Marieke, Joyce, Erik, Haico, Ralp, Roy en Sander
 

Foto’s kerstviering

 
 

Schoolschaatsen – foto’s op Facebook

Iemand attendeerde ons erop dat er op de Facebookpagina ook foto’s van het schoolschaatsen zijn geplaatst. We hebben contact gezocht met het bestuur van het Winterparadijs.
Hun reactie: “Op het WPU-terrein kunnen foto’s worden gemaakt die getoond worden op de website en de social media accounts van WPU. Door het betreden van het WPU-terrein geef je hier toestemming voor. Als je niet wilt dat jouw foto getoond wordt op de website en de social media accounts van WPU, dan moet je dit bij elk bezoek aan het WPU-terrein melden bij de organisatie.
Wij waren hiervan niet op de hoogte en het is voor ons ook lastig om te checken of de foto’s op Facebook gemaakt zijn tijdens het schoolschaatsen of tijdens een privébezoek.
Mocht u een ongewenste foto van uw kind tegenkomen op de site van het Winterparadijs, stuur dan een bericht naar mail@winterparadijsudenhout.nl Het bestuur heeft toegezegd de foto(s) te zullen verwijderen.
Overigens staan er vooral leuke en mooie foto’s op de site en hebben we genoten van het schaatsuurtje!
 

 

De Typetuin

De Typetuin heeft een mooi aanbod voor het volgen van typelessen voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. In de brochure vindt u alle informatie.