Nieuwsbrief 21 april 2023

Team kindcentrum de Mortel wenst iedereen een fijne meivakantie!

 

 

Belangrijke data op een rij

Meivakantie – 22 april t/m 7 mei
Donderdag 4 mei – Dodenherdenking op het kerkhof van Udenhout
Donderdag 18 en vrijdag 19 mei – Hemelvaart – vrij
Maandag 29 mei – Tweede Pinksterdag – vrije dag
Donderdag 1 juni 18:30 – 20:15 – Mortelfeest
Dinsdag 6 juni – Start van de avond-4-daagse
Vrijdag 9 juni – Studiedag
 

Vreedzame school

Vanuit de Vreedzame school zijn we de afgelopen periode bezig geweest met “opstekers”. In de bijlage een nieuwsbrief van de Vreedzame school, waarin hierover meer te lezen is.
Voor de bijlage: klik hier
 

Koningsspelen – vrijdag 21 april

We kijken terug op een heel gezellige dag waarop de kinderen genoten hebben van sport, spel, springkussens, lekker eten, dans en heerlijk weer!
Een speciaal woord van dank aan alle ouders en vrijwilligers die ons vandaag geholpen hebben om er voor de kinderen een mooie dag van te maken! Heel fijn dat u er was!
 
Liedje en dansje terugkijken? Klik hier


 

 Opening Koningsspelen op het schoolplein; groepen 1-2
 

Reactieprocedure de Mortel

Misschien heeft u er thuis al over gehoord: onze reactieprocedure bij probleemgedrag.
Deze reactieprocedure was al aanwezig op school, maar we hebben er kritisch naar gekeken en een aantal aanpassingen gedaan, waarna we de nieuwe versie weer onder de aandacht van de leerkrachten hebben gebracht. Ons uitgangspunt is altijd om het zo positief mogelijk op te lossen, maar in een enkel geval moeten er andere maatregelen worden getroffen en daar helpt dit document bij.
Respect, verantwoordelijkheid en veiligheid zijn de kernpunten voor deze reactieprocedure.
 
Er zijn duidelijke afspraken gemaakt wat te doen bij klein probleemgedrag (klein gedrag is storend gedrag) en groot probleemgedrag (bij groot gedrag komt de veiligheid in het geding).
 
De maatjesgroepen zijn vaste groepen waar de kinderen naartoe kunnen met werk, dus het hele jaar dezelfde groep zodat het duidelijk is waar ze naartoe moeten.
Wilt u hier meer over weten, stel uw vragen gerust aan de groepsleerkracht.
 
 
 
 
  

Dodenherdenking 4 mei

De Mortel heeft de oorlogsgraven op het kerkhof in Udenhout en de Mariakapel aan de Schoorstraat geadopteerd. Dit heeft als leuk bijkomend gevolg dat er tijdens de herdenking op 4 mei (op het kerkhof in Udenhout) een aantal kinderen uit unit 7-8 aanwezig zullen zijn om een gedicht voor te dragen en bloemen te leggen.
Iedereen is natuurlijk van harte welkom om mee te herdenken. 19.00u op het kerkhof achter de Lambertuskerk.
 

Bericht van de ouderraad

Met de koningsspelen in volle gang en hulpouders/grootouders in grote getalen aanwezig (waarvoor grote dank!) zijn wij al bezig met het volgende evenement: het Mortelfeest!
Dit zal plaatsvinden op donderdag 1 Juni. Ook hiervoor kunnen we uw hulp goed gebruiken. Aangezien we nog bezig zijn met de inhoud zal de concrete hulpvraag later volgen. Wilt u zich op voorhand al opgeven, dan mag dit via: ouderraad.mortel@tangent.nl

Op 5 en 6 april was het weer tijd om paaseitjes te zoeken. Dit jaar zijn we naar de speeltuin op het Verzonken Kasteel geweest. Op 5 april hebben de groepen 3 t/m 8 eitjes gezocht en op 6 april was het de beurt aan de kleuters van unit 1/2. Het was een groot succes, want het maakt niet uit hoe groot de kinderen zijn, paaseieren zoeken vinden ze stiekem allemaal leuk. Met een gouden ei in het spel wordt iedereen toch net een tikje fanatieker en een “echte” paashaas maakte het helemaal af. Super bedankt Rens en Arjuna!
 
Deze activiteiten staan gepland later dit jaar:
 -6-9 juni Avondvierdaagse
-16 juni Praktisch verkeersexamen
-11 juli afscheid groep 8 

Hartelijke groetjes, OR de Mortel