Nieuwsbrief 20 november 2020

In deze nieuwsbrief:
-een herhaald verzoek over het overblijven
-veel nieuws over het sinterklaasfeest 
 

Herhaald verzoek: betalen overblijfvergoeding


In de nieuwsbrief van 2 oktober jl. deden we een verzoek voor het betalen van het overblijfgeld. Voor veel kinderen is dit inmiddels betaald, waarvoor hartelijk dank. Een aantal ouders had dit bericht wellicht gemist. In deze nieuwsbrief daarom een herhaalde oproep. 
Mocht u vragen hebben over de betaling, niet kunnen, of niet willen betalen, neem dan contact op met René Los (rene.los@tangent.nl).

Bericht uit de nieuwsbrief van 2 oktober
Overblijven op De Mortel is niet gratis. We vragen hiervoor een vergoeding. Voor het schooljaar 2020 -2021 bedraagt deze € 30,- per kind. Verzoek is om dit bedrag per omgaande aan ons over te maken.

Waarom is het overblijven niet gratis?
Tijdens het overblijven helpen vrijwilligers. Zij ontvangen daarvoor een vergoeding. Daarnaast schaffen we materialen aan voor de kinderen die ze bij het buitenspelen mogen gebruiken. Tot slot zorgen we tussen de middag voor thee of melk voor de kinderen (tijdelijk niet i.v.m. RIVM-richtlijnen).

Waarom is het bedrag aangepast van € 40 naar € 30?
Vorig schooljaar hebben we een vergoeding van € 40 gevraagd. Uit ervaring weten we dat we de kosten daarmee kunnen dekken. Doordat we in maart en april te maken hadden met een schoolsluiting en vanaf mei geen thee / melk hebben verzorgd, hebben we geld overgehouden. Het overblijfpotje moet geen spaarpotje worden, vandaar dat we dit jaar een lagere vergoeding vragen.

Hoe betaal ik voor mijn kind?
Maak het verschuldigde bedrag van € 30 per kind voor een schooljaar over naar rekeningnummer NL 92 RABO 0152 0131 13 t.n.v. Stichting Tangent / De Mortel. Vermeld daarbij duidelijk Overblijven en de naam / namen van uw kind(eren). 
 

Sinterklaas op het Kasteel journaal

Een bericht van ‘Werkgroep Sinterklaas op het kasteel journaal Udenhout’

Sinterklaas is weer aangekomen in Nederland. Daarmee is ook het Sinterklaas op het Kasteel Journaal weer terug. In 2 afleveringen en een spectaculaire interactieve online Liveshow brengt LIVE SHOW SINTERKLAAS UDENHOUT het Sinterklaasfeest op een coronaproof manier naar Udenhout. Aflevering 1 is inmiddels online en kan hier worden bekeken. 

In de afleveringen komen opdrachten voorbij die de kinderen thuis kunnen doen. Een korte een omschrijving:

TikTok dansje
In de aflevering wordt verteld dat de kinderen alvast kunnen opwarmen voor een pietendans. Dat kunnen ze doen met het populaire TikTok op het nummer Plifingerdans (Flip Flap). Als ze willen dat de video kans maakt om terug te komen in een van de afleveringen of liveshow dan moeten ze de #SinterklaasUdenhout2020 gebruiken. Wij kunnen zoeken op deze # en de video’s vervolgens gebruiken.

Pietenspeurtocht
Op zondag 22 november zal er in plaats van een Sinterklaasintocht een Pietenspeurtocht zijn. In een variant op de succesvolle berentocht kunnen de kinderen een tekening/haakwerk/knutselwerk van Piet voor het raam zetten zodat kinderen deze kunnen gaan zoeken. Daarnaast hangen er (vanaf Groenvelde) in de Kreitenmolenstraat, Slimstraat tot aan de van Heeswijkstraat in de etalages van de winkel een tekening van Piet met daarbij een cijfer en een letter. Het cijfer geeft aan op welke plek de letter dient te komen. Alle letters samen vormen een zin. Deze zin kunnen ze opschrijven en vervolgens in hun schoen doen.

Tot slot zijn er nog opdrachten die de kinderen op school doen. Wij hopen op deze manier toch een mooi en leuk Sinterklaasfeest in Udenhout te kunnen vieren en wij kijken uit naar alle inzendingen en reacties.

Disclaimer: Met het sturen van en filmpje of foto van één van de opdrachten uit de Sint shows, geef je gelijk toestemming dat deze eventueel in een show getoond mogen worden.
 

Sint op De Mortel

Donderdag hebben de kinderen met veel plezier naar de eerst uitzending gekeken van Sinterklaas op het kasteel journaal. In de units 1 t/m 6 zijn we nu druk bezig met het kleuren en knutselen van een leuke sint, stoomboot of het paard om dit weekend voor het raam te hangen. De sfeer komt er al goed in. In de unit 7-8 wordt hard gewerkt aan versieringen voor de rotonde van Udenhout. Deze zijn vanaf volgende week te bewonderen.
Tijdens de uitzendingen van Sinterklaas op het kasteel journaal wordt er soms gevraagd om iets in te sturen. Wij doen dit niet vanuit school. Het insturen van filmpjes en foto's en deelname aan de speurtocht gebeurt op vrijwillige basis door ouders/ verzorgers zelf en met aandacht voor de geldende corona maatregelen. Formulieren voor de slagzin gaan vandaag mee naar huis.

Schoen zetten op school
Donderdag 26 november mogen alle kinderen van de school hun schoentje zetten. Vergeet u deze dag geen extra schoen mee te geven?
 

Nieuwe sinterklaasliedjes

Met de komst van de roetveegpiet hebben ook de bekende sinterklaasliedjes een modern jasje gekregen. Op school zingen we ze al. Klik hier voor de nieuwe Sinterklaasliedjes of bekijk het YouTube filmpje.
 

Ook de bibliotheek viert Sinterklaas

Vanuit de bibliotheek ontvingen we de volgende informatie over het sinterklaasfeest:

Pepernotenfeest online, op zoek naar de letters van de Sint
Het wordt dit jaar een fantastisch Sinterklaasfeest, gewoon gezellig samen thuis waar het straks heerlijk ruikt naar pepernoten!
Woensdagmiddag 2 december gaan we die samen bakken tijdens het Pepernotenfeest online. Meld je nu aan voor dit live programma voor alle kinderen in Midden-Brabant én hun ouders, opa's en oma's, vriendjes en vriendinnetjes. Speel samen het Letterspel, zing uit volle borst mee met het Pepernotenlied en smul tot slot natuurlijk van je zelfgebakken pepernoten.

In drie online filmpjes gaan we de komende weken alvast toeleven naar dit Pepernotenfeest. In deze korte afleveringen leren kinderen het enige echte ‘Pepernotenlied’, dat Lieve & Louise en de Fanfare speciaal voor het pepernotenfeest geschreven hebben. Verder gaan we met Janine van Theater Van Niks & Van Alles op zoek naar ‘de letters van de Sint’. Daarbij kun je ontdekken hoe jullie ook het speciale Pepernotenfeest-pakketje in huis kunnen halen, met daarin alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk Pepernotenfeest online.

Doe je mee? Bekijk op zondag 22 november de eerste aflevering via de Facebook pagina of Youtube kanaal van de Bibliotheek Midden-Brabant. Daar hoor je welke leuke dingen je allemaal met de letters kunt doen.
Vanaf 25 november liggen de Pepernotenfeest-pakketjes voor je klaar bij jouw vestiging.
Op zondag 29 november spelen we het laatste deel van het Letterspel. Dat wordt spannend!
Woensdag 2 december 14.30-15.00 uur. Live pepernoten bakken met Lieke.
Zorg dat je thuis klaar staat met al je ingrediënten. Want dan komt Lieke live om met jou samen de pepernoten te bakken. Je mag haar alles vragen over pepernoten. Meld je voor dit onderdeel wel vooraf aan via jeugdlochal@bibliotheekmb.nl en ontvang de link naar de livesessie. Kosten: Gratis
Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek, maar dat vinden we natuurlijk wel heel erg leuk (en als kind is lid worden gratis!)
Kijk op www.bibliotheekmb.nl/pepernotenfeest voor meer informatie.
 

Belangrijke data op een rij

-woensdag 25 november – voorlichting VO ouders groep 8 (o.v.b.) 
-donderdag 26 november – schoen zetten op school
-vrijdag 27 november – finale voorleeswedstrijd groep 7/8 (jury: de kinderraad)
-vrijdag 4 december – viering Sinterklaas 
-vrijdag 11 december – afsluiting project ‘Omgaan met geld’ 
-maandag 14 december – bijeenkomst kinderraad
-donderdag 17 december – kerstviering 
-vrijdag 18 december – start kerstvakantie (12.00 uur)