Nieuwsbrief 2 september 2022

Beste kinderen, ouders, verzorgers,

En dan is de vakantie ineens weer voorbij! Hopelijk heeft iedereen een fijne tijd gehad en weer zin om volgende week te beginnen.
Wat is er in de vakantie hard gewerkt aan het gebouw! Er zijn nieuwe lokalen en kantoren gebouwd, de hoofdingang is verplaats, er is gestuukt, geschilderd, getimmerd, geboord. Er is schoongemaakt en weer ingericht. Een deel van het gebouw is onherkenbaar veranderd!
Als team konden we pas vanaf afgelopen woensdag weer fatsoenlijk aan de slag. In twee dagen hebben we de school toonbaar gemaakt met als prioriteit de klaslokalen. En dat is gelukt!
Het zal voor de kinderen en ouders maandag even zoeken zijn naar wie zit waar en door welke deur ga ik naar binnen. We staan klaar om de weg te wijzen en het went vast snel.

We wensen iedereen een heel fijn schooljaar!
Team kindcentrum de Mortel
  

Renovatie / verbouwing

Zoals gezegd, er is hard gewerkt in de vakantie. Vandaag nog de laatste zaken opruimen en van een bouwplaats weer school maken. Veiligheid staat voorop, dus vanaf maandag geen potten verf, machines, losliggende kabels meer door de school.
Een aantal leerpleinen en kantoren moeten we nog inrichten. Vandaag is er door de bouwvakkers nog in gewerkt. Ook de speelzaal staat nog ramvol met spullen. Daar gaan we volgende week mee verder. Langzaam maar zeker wordt onze school zo mooi als we met elkaar hebben bedacht.
Voorlopig zijn de grote klussen in de school even van de baan. De verwachting is dat rond de herfstvakantie de laatste grote verandering zal plaatsvinden: de verhuizing van de BSO naar het nieuwe deel en het inrichten van het leerplein van 3-4. T.z.t. meer daarover.
Vanaf komende dinsdag pakt ook de werkgroep schoolplein de draad weer op. Ook op dat gebied zijn de afgelopen weken grote (voorbereidende) stappen gezet. Door de bouw blijft nog even een schoolplein in twee delen, waardoor we nog niet met z’n allen tegelijk kunnen buiten spelen. We doen dit, net als voor de vakantie, in twee delen: groep 1-4 en groep 5-8.
 

Lokalen en entrees

Alle kinderen gaan via de tuindeuren hun klas in en uit. Voor een aantal groepen geldt een andere route:
1-2 Vlinderstruik gaat naar binnen / buiten via de hoofdingang
5-6 Uilenbos gaat naar binnen / buiten via de achteringang
7-8 gaan naar binnen / buiten via de achteringang
Let op: 7-8 Hazenpad en 7-8 Reigersnest hebben van lokaal gewisseld. De situatie in de plattegrond is niet correct.
Ook de hoofdingang is verplaatst. Deze vindt u in het nieuwe gedeelte van het gebouw, aan de voorkant van de school. Een groot oranje potlood wijst de weg!
Klik hier voor een plattegrond van de school
 

Belangrijke data op een rij

Maandag 5 september – 1e schooldag, controle hoofdluis (checkt u thuis ook alvast!?)
Dinsdag 6 september – extra informatieavond groepen 7-8, aanvang 19.00 uur
Maandag 12 september – informatieavond groepen 1-2, 19.30 – 20.30 uur – let op: dit is een andere datum dan op de kalender staat vermeld
Dinsdag 13 september – informatieavond 7-8 (19.00 uur) en 3-4 (20.30 uur)
Donderdag 15 september – informatieavond 5-6 (19.00 uur)
26, 27 en 28 september – Kamp groepen 7-8
Donderdag 29 september – groepen 7-8 zijn vrij, uitrusten van het schoolkamp

Klik hier voor de kalender van het schooljaar 2022 – 2023
 

Formatie en groepsbezetting

We zijn de vakantie ingegaan met openstaande vacatures. Het is inmiddels bij iedereen wel bekend dat het niet eenvoudig is om nieuwe collega’s in het onderwijs te vinden. We zijn hierin deels geslaagd.

Op donderdag en vrijdag komt juf Marjon Castelijn werken in groep 1-2 Valkenboom. Marjon is een ervaren kleuterjuf en we zijn blij dat we met haar in contact zijn gekomen. Op maandag en dinsdag is juf Tanja van Roessel ter ondersteuning in deze groep aanwezig.

Ook voor 1-2 Konijnenhol hebben we iemand kunnen vinden. Juf Anouk Kuijs komt op donderdag en vrijdag in deze groep werken. Anouk heeft inmiddels een aantal jaren ervaring in het onderwijs en heeft heel veel zin om op de Mortel te komen werken.

In 7-8 Hazenpad ligt het probleem complexer. Voor de openstaande dagen (dinsdag en woensdag) hebben we niemand kunnen vinden. We hebben hierom moeten besluiten om komend jaar met 3 groepen 7-8 te gaan werken i.p.v. de geplande 4. De ouders van de groepen 7-8 zijn hierover geïnformeerd.

Nog meer nieuwe namen:
Voor de gymlessen (donderdag en vrijdag) komt juf Eline te Raa.
Juf Claudia (ondersteuningscoördinator groep 1-4) is nog onvoldoende hersteld om weer te kunnen beginnen. Voor haar hebben we een vervanger gevonden: juf Jolande Schneiders.
Verder starten Maud van Loon in 3-4 Dassenburcht en Marleen van Mook in 7-8 Reigersnest; dit was al eerder bekend.
Tot slot komt juf Madeleine Elisen op donderdag en vrijdag ondersteunen in de groepen 7-8.

Klik hier voor het volledige overzicht