Nieuwsbrief 2 juni 2023

Nieuwsbrief 2 juni 2023


Belangrijke data op een rij

 

Dinsdag 6 juni – Start van de avond-4-daagse
Vrijdag 9 juni – Studiedag
Vrijdag 16 juni – Praktisch verkeersexamen groep 8
Dinsdag 20 juni – Rapporten mee (groepen 1 t/m 7)
Donderdag 22 juni – Wisselmiddag
Donderdag 22 en dinsdag 27 juni – Driehoeksgesprekken
Woensdag 28 juni – Studiedag
 

Driehoeksgesprekken

Op 22 en 27 juni is er weer de mogelijkheid voor een gesprek met de leerkracht(en). Vanaf groep 3 gaan de kinderen mee naar dit gesprek, vandaar de naam “driehoeksgesprek”.
  • Voor de kinderen van de groepen 2, 4 en 6 zijn de gesprekken "verplicht".
  • Voor de kinderen van groep 1, 3 en 5 zijn de gesprekken niet verplicht. Als u graag een gesprek wil, stuur dan een email naar de leerkracht. Wanneer de leerkracht het nodig vindt om een gesprek in te plannen, neemt deze zelf contact met u op.
  • Voor de kinderen van groep 7 zijn deze gesprekken "verplicht" want hier wordt het voorlopig schooladvies voor het voortgezet onderwijs gegeven.
  • Alle ouders/verzorgers krijgen een bericht met een link om een gesprek in te plannen. Ouders van kinderen in groep 1, 3 en 5 moeten deze link niet gebruiken maar kunnen een email sturen.

Zomerkamp

We hebben bericht ontvangen van Team Jeugdkamp Binnenheide. Dit is een groep van 12 vrijwilligers die voor de derde keer een gratis kamp organiseert voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet op vakantie kunnen. Bijgevoegd vindt u de flyer met de benodigde informatie.
 

Slootjesdag – IVN

Ook hebben we bericht ontvangen van Natureluurs, de jeugdwerkgroep van IVN Oisterwijk en omstreken:
 
Watertorren, larven, kikkervisjes en salamanders. Ben jij niet bang om een beetje nat te worden, kom dan naar de slootjesdag. Op zondag 11 juni van 10-12u gaat Natureluurs weer op pad. 

Met een schepnetje gaan we kijken naar alles wat in en op het water leeft. In de waterbak kun je alles wat gevangen wordt goed bekijken. Hoe ‘zwemt’ het diertje, hoe haalt het diertje adem in het water? Allemaal vragen waarop je antwoord krijgt deze ochtend.
Iedereen is welkom dus neem je vader, moeder, broer, zus, oom of tante mee. Trek je laarzen aan of je waterschoenen en zorg dat je kleren nat en vies mogen worden (neem eventueel een droog setje kleren mee). Wij zorgen voor de schepnetjes en een ochtend vol leerzame waterweetjes.
Kom en maak kennis met de ‘wondere’ waterwereld in de natuur!
 
Deelnemen kan door aanmelding vóór vrijdag 10 juni via de mail: natureluurs@ivnoisterwijk.nl  Vermeld in de mail duidelijk je naam en leeftijd. Na aanmelding krijg je meer details over deze activiteit. Omdat dit een activiteit is van de landelijke IVN, is deelname gratis.

 

Bericht van de ouderraad

De Mortel trilt nog na op zijn grondvesten van het Mortelfeest. En een feest was het!
Waar er overdag al heel veel te doen was: een Mortelquiz/speurtocht, een heuse stormbaan, een sport- en spelfestijn in de gymzaal en natuurlijk de generale repetities op het podium!

    
    

In de avond barste het feest echt los! Alle klassen mochten hun ingestudeerde liedje/dansje vertonen op het grote podium! Ouders en grootouders zaten in grote getalen op de 1ste rang.

      

Ook hadden alle klassen een kraampje waar allerlei leuke en lekkere dingen tentoongesteld of uitgedeeld werden.

   
 
Wij willen een aantal mensen bedanken:
  • Jan van Bree van AV spectrum voor licht, geluid en podium.
  • De IJskeuken voor de overheerlijke ijsjes.
  • Alle ouders die de hapjes voor de kraampjes bereid hebben.
  • En natuurlijk de mensen die ons deze hele dag hebben geholpen tijdens de quiz/speurtocht en die in de avond de drankuitgiftepunten mee bemand hebben. Zonder jullie was het ons nooit gelukt om het allemaal zo soepeltjes te laten verlopen!
Donderdag 8 juni tijdens de avond-4-daagse krijgen we weer een lekkere gezonde traktatie, gesponsord via de Groenteloods. Meneer Martin zal deze samen met enkele ouders in de buurt van de school uitdelen.
 
Groetjes,
OR de Mortel