Nieuwsbrief 2 december 2022

Nieuwsbrief 2 december 2022

 

Belangrijke data op een rij

Maandag 5 december – Sint op school
Dinsdag 6 december – studiedag, alle kinderen zijn vrij
Donderdag 15 december – afsluiting thema ‘Het maken van je eigen product’ (Jeelo)
Donderdag 22 december – Kerstviering op school
Vrijdag 23 december – start kerstvakantie (12.00 uur)
Maandag 9 januari – 1e schooldag na de kerstvakantie, controle hoofdluis
 

Sint op school

Maandag brengt Sint een bezoek aan de Mortel. We kijken er vol spanning naar uit. 
De kinderen van groep 5-8 hebben hun surprises al klaar. Deze staan mooi tentoongesteld in de aula. 

Personeel

Juf Yvonne en haar man Hiram zijn trotse ouders geworden van hun zoon Mika.
Vader, moeder en Mika maken het goed. We feliciteren hen van harte en wensen het jonge gezin alle goeds!

Juf Babette neemt per 1 januari afscheid van de Mortel.
Babette heeft 3½ jaar hard gewerkt aan onderwijskundige ontwikkelingen op de Mortel. Nu is ze toe aan een nieuwe uitdaging. Juf Babette zegt daarover zelf:

Lieve kinderen en ouders/verzorgers, 
Na bijna 30 jaar op dezelfde plek in Udenhout gewerkt te hebben, eerst op de Mussenacker en vanaf 2019 op Kindcentrum de Mortel heb ik vanaf 1 januari een andere werkplek gevonden. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging.  Ik ga werken bij OC Leijpark in Tilburg. Ik zal jullie zeker gaan missen maar kom jullie vast nog wel tegen in het dorp. 
Groetjes, Babette Willemse

We bedanken Babette hartelijk voor haar inzet voor onze school en wensen haar veel plezier en succes met deze stap. Als team nemen we op 23 december afscheid van haar.
 

Vreedzame school - Mediatorentraining

Met trots stellen we onze mediatoren aan jullie voor! Amber, Aafke, Veere, Isa, Emma, Veerle, Suus, Sophie, Nanneke, Jayden, Amy en Luuk! (vanwege de AVG helaas geen foto van deze Kanjers)
We hebben de afgelopen 3 weken hard gewerkt tijdens de trainingen en vanaf nu lopen ze buiten om waar nodig te helpen. We hebben geproost, lekker een koek op en een handtekening gezet onder het diploma. Nu zijn ze er echt helemaal klaar voor.


 

Overblijven (1) - Gezocht Overblijfkracht

Per 1 januari zijn we dringend op zoek naar overblijfkrachten voor dinsdag en donderdag
Van 12.00 tot 13.00 surveilleren de overblijfkrachten samen met leerkrachten op de speelpleinen.
Hier staat een vrijwilligers vergoeding tegenover.
Ben jij die enthousiaste persoon, ken je iemand of wil je meer informatie: neem dan contact op met Nicole Brokken (013.5115032)
 

Overblijven (2) – (vrijwillige) ouderbijdrage

Dagelijks helpen vrijwilligers ons met het overblijven. Zij surveilleren in de grote pauze samen met teamleden die niet voor de groep staan. De leerkrachten kunnen hierdoor pauzeren. Deze vrijwilligers ontvangen voor hun hulp een vrijwilligersvergoeding.
Om deze vergoeding te kunnen financieren vragen we een bijdrage van alle ouders. Dit is, net als de bijdrage aan de ouderraad, een vrijwillige bijdrage. In samenspraak met de MR is deze vastgesteld op € 25.00 per kind voor een heel schooljaar. Voor kinderen die later zijn ingestroomd vragen we een bedrag naar rato.

Voor het schooljaar 2022 – 2023 hebben we nog geen beroep gedaan op uw bijdrage. Dat doen we bij deze alsnog. U kunt deze overmaken naar rekeningnummer NL 92 RABO 0152 0131 13. Vermeld daarbij Overblijven en de naam / namen van uw kind(eren).
Per kind voor het hele schooljaar – € 25.00
Ingestroomd na de kerstvakantie – € 15.00
Ingestroomd na de meivakantie – € 10.00
Van deze inkomsten betalen we de vrijwilligersbijdrage en schaffen we materialen aan voor het buitenspelen. Hartelijk dank!
 

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

GEZOCHT: JOU!
Heb jij een mening? Heb je hart voor de school van je kind(eren)? Wil je iets toevoegen in plaats van aan de zijlijn staan?
De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van Tangent zoekt een ouder die mee wil denken over Tangent, de stichting waar kindcentrum de Mortel deel van uitmaakt.
Als lid van de GMR vertegenwoordig je de Mortel en praat je mee over zaken die alle scholen van Tangent aangaan. Concreet betekent dat je meebeslist of adviseert over onder andere de kwaliteit van het onderwijs, de financiën en personeelsbeleid.
Denk niet dat je hier niets te zoeken hebt omdat je er niks van weet. Ieders inbreng is waardevol en schijnt een ander licht op een vraag of kwestie. Het biedt een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen en ook nog invloed te hebben. Het onderwijs is waardevol en we willen allemaal het beste voor onze kinderen. Pak die kans om iets bij te dragen!
Er wordt zes keer per jaar op maandagavond vergaderd. De ene keer vraagt het meer voorbereidingstijd dan de andere, maar het is zo opgezet dat iedereen tijd en energie steekt in dat gebied wat hij of zij interessant vindt.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen van der Ploeg, leerkracht bij Tangent en secretaris van de GMR.
Spreekt dit een beetje aan? Als je nog meer info wilt kun je contact opnemen met Jeroen van der Ploeg op 06 28978604 of Doris van Gorp op 06 10948105.
 

Ingezonden bericht ‘Kerst in Biezenmortel’

Datum: zaterdag 17 december
Plaats: Dorpskern Biezenmortel
Tijd: 16.30 – 19.30 uur
 
Ook zo’n zin in kerstmis? Kom dan op zaterdag 17 december naar ‘Kerst in Biezenmortel’! Tussen 16.30 en 19.30 uur kun je je drie uur lang onderdompelen in kerstsfeer. Diverse koren, orkesten, muzikanten en figuranten zorgen voor de muzikale en visuele omlijsting. Het evenement is voor jong en oud en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Dat kan contant in de collectebus of met een QR-code.
De organisatie heeft er om praktische redenen voor gekozen geen tocht door het dorp uit te zetten. In plaats daarvan zijn de optredens geconcentreerd rond gemeenschapshuis de Vorselaer, groepsaccommodatie Beukenhof en basisschool Franciscus. Zowel binnen als buiten is daar van alles te zien en te beleven. De nieuwe opzet zorgt ervoor dat er geen wegen afgesloten hoeven te worden. Voor auto’s en fietsen worden parkeerplaatsen ingericht. Graag tot ziens op 17 december!
Meer informatie? Bel met 06-20711504 of kijk op onze facebookpagina (‘Kersttocht Berkel, Enschot, Udenhout, Biezenmortel’)