Nieuwsbrief 17 november 2022

Terugblik op Studiedag maandag 14 november

Tijdens de studiedag van afgelopen maandag heeft het team van de Mortel zich verdiept in de executieve functies. Dit onderwerp staat in dit schooljaar een aantal keren op de agenda van de studiedagen.
Wat zijn executieve functies?
Waarom besteden we hier als team studietijd aan?
Wat kunt u er thuis als ouder mee?

Lees de informatiebrief (klik hier)
 
Voor praktische tips thuis: lees de folder (klik hier)Vreedzame school – blok 3
Blok 3 van Vreedzame school heeft als thema “We hebben oor voor elkaar”
In dit blok stimuleren we de kinderen om ‘oor voor elkaar’ te hebben. De lessen gaan over communicatie, over ‘praten mét elkaar’ in plaats van ‘praten tégen elkaar’. De kinderen leren wat goed en slecht luisteren is.
In tweetallen oefenen de kinderen om naar elkaar te luisteren. De een vertelt, de ander luistert. Goed luisteren kan je zien aan oogcontact, knikken, actieve lichaamshouding en herhalen wat de ander zei.
Thema 3 start op maandag 28 november.
In de nieuwsbrief leest u meer over dit thema en kijken we kort terug op thema 2 ‘We lossen conflicten zelf op’
Voor de nieuwsbrief: klik hier
 

Jeelo – het maken van een product

Er wordt hard gewerkt aan de knikkerbanen:
 

Overlast door werkzaamheden

Afgelopen weken was het goed opletten. Looproutes op het plein veranderden bijna dagelijks en delen van het gebouw waren minder goed toegankelijk. Parkeerplaatsen dicht bij school waren vaak bezet. Er liepen veel werkmannen in en uit en er reden machines over het schoolplein. Al met al het nodige ongemak.
Maar het levert ook veel op: het leerplein van 3-4 is bijna klaar en het schoolplein begint al mooi vorm te krijgen. We gaan letterlijk de laatste fase in; nog een paar weken volhouden en dan is alles een heel eind klaar.
Blijf goed opletten waar u ’s ochtends en ’s middags loopt op het plein en parkeer uw auto op plaatsen waar dat mag.
Onze excuses voor het ongemak en hartelijk dank voor uw begrip!
 
Bericht van de ouderraad
Het Jaar loopt op het einde en we hebben de  al even herfstvakantie achter de rug. Dit luidt voor de ouderraad een drukke periode in met het Sinterklaasfeest en Kerst.
 
Sinterklaas
We zijn druk met de voorbereidingen voor sinterklaas.
De leden van de OR hebben vernomen dat de sint met zijn pieten weer een bezoek komt brengen op school. Natuurlijk willen wij daar weer een geweldig feest van maken voor de kinderen. Ook volgen we het sinterklaasjournaal en zullen we daarop inspelen.
Samen met enkele vrijwilligers hebben we de school weer aangekleed voor de komst van sinterklaas.
Vanuit de Ouderraad laten we geregeld berichtjes plaatsen in de klassenapps voor hulp met het aankleden voor en opruimen na elke viering. U kunt altijd komen helpen!
 
Kerstviering
Samen met alle activiteiten voor sinterklaas zijn we achter de schermen ook al druk bezig met de kerstviering. We zijn al enkele leuke activiteiten aan het uitwerken en zullen u daar de komende weken over informeren.
Wilt u komen helpen? Graag! stuur even een mail naar ouderraad.mortel@tangent.nl of spreek ons aan op het schoolplein.
 
Kledingcontainer
Graag brengen wij ook nog onze kledingcontainer onder de aandacht. De ouderraad krijgt per kg kleding een bedrag en dat kunnen we weer besteden aan iets extra’s voor de kinderen tijdens activiteiten.
De container staat aan de kant van de nieuwbouw van de BSO. De hoek van de korte voren en de Achthoevenstraat.
 

 

Leuke tip van een ouder - Spruit Cinema in de bieb 2022

Vanaf november 2022 gaat Spruit Cinema weer op toer in vier vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant.
Op het programma staan vier bijzondere kinderboekverfilmingen getoond in de Bibliotheek ’t Sant, Berkel-Enschot, Heyhoef en Udenhout.
Verwacht hier films die net anders zijn dan je wellicht gewend bent. Soms een beetje raar, soms grappig, soms dromerig of juist megaspannend maar altijd erg leuk om te ontdekken!
Duik mee in de verhalen en laat je verrassen tijdens Spruit Cinema in de bieb.
Alle films hebben een link met een kinderboek en zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 8/9 jaar.
Meer informatie: klik hier
  

Mooie actie in Udenhout: Sint Recyclemarkt

Voor het eerst in de geschiedenis van De Mooie Schuur staat er een Sint recyclemarkt op de agenda.
Staat jouw zolder ook vol met speelgoed waar jouw kinderen te groot voor zijn of waar ze hun interesse in zijn verloren? De Mooie Schuur organiseert een speelgoed recyclemarkt!
Lever het (in perfecte staat verkerende) speelgoed vooraf in of neem dit mee naar de markt en kom op vrijdag 25 of zaterdag 26 november naar de markt om gratis iets uit te zoeken bij een van de andere donateurs. Zo dragen we samen bij aan een duurzame en betaalbare pakjesavond voor iedereen.

Hoe werkt het?
Breng je 3 stuks mee en neem je er weer 1 mee terug of juist andersom? Dat mag! Het gaat niet om de waarde van het speelgoed maar om het ruilen zelf. En…je hoeft niet bang te zijn dat je met nog meer naar huis gaat dan je kwam want niet-geruilde items mag je (hoeft niet) bij De Mooie Schuur achterlaten. Dit speelgoed wordt gedoneerd aan de T Winkeltje. Zij zorgen dat het speelgoed terecht komt bij alle kleine cliënten van Sterk Huis.

Doneren:
Donderdag 24 november van 19.00uur tot 21.00uur.
Vrijdag 25 november van 9.00uur tot 11.00uur.

Recyclemarkt (alleen toegankelijk voor donateurs van speelgoed):
Vrijdag 25 november van 13.00uur-15.00uur
Zaterdag 26 november van 9.00uur-11.00uur

Adres: Molenhoefstraat 18 Udenhout, De Mooie Schuur
https://demooieschuur.nl/Sint-recyclemarkt/