Nieuwsbrief 16 februari 2022

 

Coronamaatregelen versoepelen

Hoera! Eindelijk licht aan het einde van de tunnel. In rap tempo komen de versoepelingen op ons af. Hierdoor kunnen we eindelijk weer….
Momenteel ontvangen we van verschillende instanties (OC&W, PO-raad, AVS, stichting Tangent) overzichten met de versoepelingen voor het basisonderwijs. Deze zetten we komende dagen op een rijtje, waarna we ook op de Mortel verder terug gaan naar normaal. Hierover komende week meer nieuws.
Volgende week gooien we nog niet alles op de schop. De verbouwing en Carnaval vragen al aandacht en energie genoeg van de kinderen. (meer informatie over Carnaval vindt u verderop in deze nieuwsbrief).
 

De eerste groepen zijn verhuisd naar hun nieuwe lokaal!

Gisteren zijn de Reigers en de Boomkikkers (beiden 7-8) als eersten verhuisd naar hun gerenoveerde lokaal.
Alles weer fris en schoon, nieuwe plafonds en verlichting, de wanden gesausd; het ziet er keurig uit. De nieuwe ventilatie-unit wordt in de vakantie geplaatst en CO2-meters zijn besteld. Hierdoor voldoet binnenkort ook het binnenklimaat aan de normen van nu.

Komende week verhuizen de drie groepen 5-6 en groep 7-8 Hazenpad naar hun nieuwe lokalen. De Aalscholvers (7-8) moeten nog even wachten omdat in hun nieuwe lokaal nog gewerkt moet worden aan de ventilatie.

Gelijk na de vakantie gaan we de volgende fase van de renovatie in. De Vlinders, Valken, Libellen en Dassen schuiven een lokaal door en het oude gedeelte van de school halen we helemaal leeg. Vanaf dat moment wordt ook aan de buitenkant zichtbaar dat er gewerkt wordt aan de school. Er komen bouwhekken op het plein en we starten met de sloop van het oude gedeelte. Na sloop komt nieuwbouw en begint de school langzaam vorm te krijgen. 
Hierbij een aantal foto’s om een indruk te geven van wat er momenteel binnen allemaal gebeurt.


Nieuwe lokaal van het Reigersnest
 

Nieuwe lokaal van de boomkikkerstruik
 

De aula, alles weer keurig netjes!
 

Kloppen uw adresgegevens nog?

Vergeet niet aan ons door te geven als uw NAW-gegevens e.d. veranderen (adres, telefoonnummer, e-mailadres, huisarts). We merken nu dat de gegevens in ons administratiesysteem niet altijd meer kloppen. 
Wijzigen van deze gegevens kan door een mail te sturen naar saskia.hegeman@tangent.nl
 

Carnaval 2022

Nog een paar dagen en dan is de eerste activiteit van de Malle Mortel Meute. Hangt jullie carnavalspak al klaar? Of heb je al een te gek idee voor de rare haren dag? Heb je ook al nagedacht over je talent voor Mortel Got Talent?

Voorproefje
Maandag a.s., 21 februari, beginnen we alvast met een voorproefje. Volgende week hebben we iedere dag van de week een ander thema. Iedere dag mogen de kinderen in het betreffende thema verkleed naar school komen. Bij de dagopening besteden we aandacht aan het thema en komen we alvast in de sfeer. De rest van de dag is er een gewoon schoolprogramma, maar dan verkleed.

Schema komende week
Maandag 21-02 Raar met je haar dag
Dinsdag 22-02 Pyjama dag
Woensdag 23-02 Achterstevoren en binnenstebuiten dag
Donderdag 24-02 Gekke hoedjes, malle brillen en gekke tassen dag
Vrijdag 25-02 Verkleed naar eigen idee

Vrijdag 25-02-2022 - Carnaval!
Op vrijdag 25 februari vieren we het grote Carnavalsfeest op de Mortel. Alle kinderen mogen naar eigen idee verkleed naar school komen. We organiseren deze ochtend Mortel Got Talent en een spellencircuit voor iedere groep. Om 12 uur is de school uit en begint de vakantie.

Mortel Got Talent
Op de Mortel hebben alle kinderen een eigen talent en dat talent mag gezien worden. Daarom organiseren we en show Mortel Got Talent. De show organiseren we in de eigen groepen.
Het talent dat de kinderen mogen laten zien kan van alles zijn. Denk hierbij aan: zingen, playbacken, dansen, acrobatiek, een goocheltruc, een mop, een proefje etc. Het optreden mag alleen of een groepje en deelname is vrijwillig. Opgeven kan bij de eigen leerkracht. Fijn als jullie als ouders/ verzorgers helpen met voorbereiden en oefenen.

Spellencircuit
Voor iedere groep is een spellencircuit bedacht door de ouderraad. Omdat we aan de vooravond van een heleboel versoepelingen staan, zijn we over de organisatie van dit onderdeel nog even aan het nadenken. We zouden u als ouders/ verzorgers graag betrekken bij deze activiteit. Daarom wachten we nog even af wat de versoepelingen zijn, wat deze gaan betekenen voor KC de Mortel en wat daarmee mogelijk wordt tijdens Carnaval.

Serpentines
Op vrijdag 25 februari mogen alle kinderen papieren serpentines mee naar school brengen. Deze mogen in de school gebruikt worden. Confetti (kanonnen) en spuitbussen serpentines zijn niet toegestaan.

Op naar een gezellig Carnavalsfeest van de Malle Mortel Meute!

Alaaf,
De ouderraad en team KC de Mortel