Nieuwsbrief 13 november 2020

In deze nieuwsbrief:
-informatie over het Sinterklaasfeest
-stelt de kinderraad zich voor
-een bericht van de Typetuin
-belangrijke data op een rijtje
 

Sinterklaas

Op vrijdag 4 december is de Sinterklaasviering. Op deze dag zal Sinterklaas naar onze school komen. De kinderen van onderbouw mogen met hun groep een bezoekje aan Sinterklaas brengen. De kinderen in de bovenbouw maken er een gezellig dag van in hun groep met onder meer surprises.
Bij de organisatie van de Sinterklaasviering moeten we rekening houden met de geldende regels en protocollen van het RIVM. Scholen worden dringend geadviseerd vieringen alleen te organiseren voor kinderen en personeelsleden. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om de ouders uit te nodigen voor de Sinterklaasviering. Er komt dan ook geen intocht op school. Hoe Sinterklaas dan wel op school aankomt...? Dat is nog geheim. Maar we houden u op de hoogte, dus houdt de nieuwsbrief goed in de gaten.
Bij het uitdelen van het snoepgoed houden de pieten rekening met het advies om voorverpakte lekkernijen uit te delen.
In de aankomende weken worden er verschillende activiteiten aangeboden in de groepen rondom het thema Sinterklaas. We volgen bijvoorbeeld de uitzendingen van de Sinterklaasshow, gemaakt door het Sinterklaascomité van Udenhout. Ook zal er weer druk geknutseld en gezongen worden.
Natuurlijk mogen de kinderen ook dit jaar weer hun schoentje zetten, op donderdag 26 november.
Kortom we gaan er een gezellige Sinterklaastijd van maken op De Mortel.
Vragen? Stel ze aan Judith Spaninks, Eventmanager van De Mortel
 

De kinderraad van kindcentrum De Mortel

Op De Mortel werken we met een kinderraad. Elke groep uit de units 5-6 en 7-8 heeft een vertegenwoordiger gekozen. Deze vertegenwoordiger bespreekt in zijn / haar groep welke onderwerpen in de kinderraad aan bod moeten komen. Voorbeelden zijn het buitenspeelmateriaal, de indeling van de speelplaats, het gebruik van de toiletten, of andere zaken die de kinderen bezighouden. Eén keer per maand vergadert de raad met meneer René en bespreekt dan welke onderwerpen kunnen worden opgepakt. Mooi voorbeeld van burgerschapsvorming.
Behalve hun eigen groep vertegenwoordigen de raadsleden ook een groep uit de units 1-2 en 3-4. Zij bespreken in die groepen wat de kinderen bezighoudt en nemen dat mee naar het overleg. Hierdoor zijn alle kinderen van De Mortel vertegenwoordigd.

De kinderraad stelt zich voor (op de foto v.l.n.r.)
 
Kinderraad van De Mortel
Pippa Scholten (5/6 Uilenbos en 3/4 Libellenbeek)
IK ben Pippa en ik zit in groep zes. Ik zit in de kinderraad. Er is mij gevraagd in een stukje te vertellen waarom ik graag in de kinderraad wilde. Ik wil graag in de kinderraad omdat het mij leuk leek om dingen te veranderen op school  en omdat ik het leuk vind om iets extra’s voor de school te doen. En omdat ik het leuk vind om ergens over te praten waar ik extra tijd in kan steken. Ik ben benieuwd wat ik nog kan verwachten.

Evi van Loo (7/8 Reigersnest en 1/2 Vlinderstruik)
Hallo ik ben Evi van Loo. Ik zit in de kinderraad omdat het me leuk leek en omdat ik het ook wel interessant vind. Ik heb ook een adoptie klas en dat is de Vlinderstruik groep 1/2. Die klas vertegenwoordig ik ook. Ik ben 12 jaar en zit in het Reigersnest groep 7/8. Maar Ik zit in groep 8.

Nourdin Fellah Kasmi (7/8 Boomkikkerstruik en 3/4 Dassenburcht)
Hoi ik ben Nourdin. Ik zit bij de kinderraad omdat ik het belangrijk vind de ideeën van mijn klas naar het hoofd van de school te brengen en te vergaderen daar over. Ik luister ook graag naar mijn klas. Ik vind het ook leuk om een klas te adopteren en naar hun ideeën te luisteren. En die dan mee te nemen naar de directeur. Ik voel mij verantwoordelijk voor alle ideeën die beide klassen leveren en om dan de redenen te vertellen als iets mag of niet mag. Ik voel mij ook verantwoordelijk om de ideeën uit te laten komen, en dan iedereen gelukkig te maken op deze school.

Jade Stalpers (7/8 Hazenpad en 1/2 Valkenboom)
Ik ben Jade Stalpers en zit in groep 8 bij het Hazenpad. In het begin van het school jaar ben ik gekozen in mijn klas om in de Kinderraad te komen. Ik vond dit echt een eer. Ik heb verschillende doelen die ik wil bereiken. Een daarvan is om de school naar wens te maken van de kinderen. Ik en mijn 'collega's' proberen daar dan ook alles aan te doen. We hebben allemaal een Adoptie klas. Mijn adoptieklas is groep 1/ 2 Valkenboom van juffrouw Eveline. Ik zal hier ook elke maand 1 keer langs gaan om ideeën op te halen. De voorzitter van hun klas is Fleur. Zei vertelt mij ook ideeën als ik er al een tijdje niet geweest ben. Uiteindelijk worden alle ideeën uit zowel mijn eigen klas als die van juffrouw Eveline bij de kinderraad besproken. Ik hoop dat jullie nu wat meer over mij te weten zijn gekomen en ook wat ik precies doe in de kinderraad.

Britt Oerlemans (5/6 Wielewaalheide en 3/4 Kikkerleije)
Hoi ik ben Britt ik ben 10 jaar oud en ik zit in de kinderraad. Ik zit in de kinderraad omdat ik me verantwoordelijk voel voor heel de klas en ik niet zomaar een goed idee weg gooi omdat ik het geen goed idee vind maar ik neem het juist mee naar de kinderraad.

Sam Nouwens (7/8 Aalscholverbos en 1/2 Konijnenhol)
Hallo ik ben Sam Nouwens. Ik zit in het aalscholverbos ik ben twaalf jaar en ik hou van gamen en voetbal en snoepen. Waarom ik in de kinderraad wilde. Ik wou in de kinderraad omdat het me leuk leek. En omdat ik altijd heel veel ideeën heb. Ook omdat ik conflicten goed kan oplossen. En het leek me natuurlijk ook heel leuk en cool. Dit was het doei.

Floris Kemmeren (5/6 Koekoeksnest en 1/2 Konijnenhol)
Hallo ik ben Floris een ik ga wat vertellen over mezelf. Ik heb veel hobby´s een daar van is voetbal. En ik hou ook van buiten spelen dat doe ik best vaak en ik speel elke week een wedstrijd en ik train ook 2 keer in een week . Mijn leukste vak op school is rekenen want ik ben der best goed in en dat maakt het wat leuker. En soms game ik wel eens.
 

Bericht van de Typetuin

In deze brief leest u alle informatie staat over de start van de typecursus. Deze staat gepland om te starten op maandag 8 maart 2021 om 15:00 uur. De cursus is vooral geschikt voor de leerlingen die in groep 6, 7 of 8 zitten.
 

Belangrijke data op een rij

-woensdag 25 november – voorlichting VO ouders groep 8 (o.v.b.) 
-donderdag 26 november – schoen zetten op school
-vrijdag 4 december – viering Sinterklaas 
-vrijdag 11 december – afsluiting project ‘Omgaan met geld’ 
-maandag 14 december – bijeenkomst kinderraad
-donderdag 17 december – kerstviering 
-vrijdag 18 december – start kerstvakantie (12.00 uur)