Nieuwsbrief 13 juli 2023

Benoeming directeur de Mortel - bericht van Tangent


Beste ouders/verzorgers,
 
Met het aangekondigde vertrek van René Los als directeur, ben ik blij om u te kunnen vertellen dat per 1 augustus 2023 Martijn Schoormans aan de slag gaat op De Mortel.
 
Martijn is op verschillende locaties binnen Tangent werkzaam geweest. Na ruim 4 jaar op De Wildschut in Gilze als directeur te hebben gewerkt, is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging in Udenhout. Martijn zal aan het begin van het schooljaar persoonlijk met u kennismaken.
 
Aangezien wij binnen Tangent samenwerken hoog in het vaandel hebben staan én wij ook het belang van de school die Martijn zal verlaten in het vizier houden, zal Martijn zijn inzet en aanwezigheid na de zomer op De Wildschut afbouwen en zijn aanwezigheid bij De Mortel geleidelijk opbouwen, zodat hij vanaf 1 oktober volledig ter beschikking staat van Kindcentrum de Mortel.
 
Via deze weg wil ik René Los nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet voor en betrokkenheid bij Tangent, en de Mortel in het bijzonder.
 
Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd en wens u allen een fijne zomer toe.
 
Met vriendelijke groet,
 
Marcel van den Hoven,
Voorzitter College van Bestuur


Formatie overzicht

Een volledig overzicht van het team van de Mortel in het volgende schooljaar, vindt u in deze bijlage.
In het overzicht mist u een aantal bekende namen en ziet u een aantal nieuwe namen.
  • Juf Claudia (Adriaens) heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan re-integratie. Dat is heel goed gegaan, waardoor zij inmiddels weer volledig aan het werk is. De afgelopen maanden heeft zij als IB’er gewerkt op d’n Hazennest. Na de vakantie start zij als IB’er op de Lochtenbergh. Dat betekent dat Claudia haar vertrouwde werkomgeving ‘Udenhout’ gaat verlaten. We waarderen enorm wat zij voor de Mortel, en voorheen Achthoeven, heeft gedaan en wensen haar alle goeds! 
  • Juf Karin heeft vanaf januari dit jaar gewerkt als IB’er op de Mortel. We wisten dat dit tijdelijk zou zijn en waarderen wat zij in die periode heeft betekent voor de Mortel. Karin heeft een vaste plek gevonden op d’n Bijstere. Heel veel succes op je nieuwe plek! 
  • Juf Salina liet onlangs weten dat zij stopt met haar zij-instroomtraject en het onderwijs (tijdelijk?) gaat verlaten. Een onverwacht besluit, maar moedig en voor haar noodzakelijk. Door het vertrek van Salina is er per direct een vacature op te vullen in groep 5, waar we achter de schermen druk mee bezig zijn. Met de vakantie op komst is dit niet eenvoudig snel te regelen. We gaan er vanuit dat aan het einde van de vakantie bekend is hoe we e.e.a. gaan invullen. Ook juf Salina bedanken we voor haar inzet; veel succes met wat je hierna gaat doen!
  • Juf Tanja was afgelopen jaar als ondersteuner in groep 1-2 Valkenboom. Zij gaat na de vakantie verder op de Vlinderboom. Dank je wel juf Tanja en veel succes in Loon op Zand!
  • Juf Mei viel de afgelopen maanden in voor juf Marleen in groep 1-2 Valkenboom. Na de vakantie gaat zij verder als invaller in de vervangerspool van Tangent. Ook voor jou dank je wel en succes!
  • Juf Marleen (de Bruijn) zit nog in een re-integratietraject en staat daardoor niet voor de groep.
  • Meneer Joep heeft als vervanger van juf Lieke de afgelopen maanden gewerkt met veel verschillende groepjes kinderen en ondersteunt in groep 8. Dank je wel meneer Joep! Ook Joep blijft in de vervangerspool van Tangent. 
  • Juf Lieke is weer volledig hersteld. Ook dat is mooi nieuws om te vermelden.
Nieuw op de Mortel zijn Maud van Gulik, Lotte van Rossum en natuurlijk de nieuwe directeur Martijn Schoormans. We wensen jullie een fijne tijd op de Mortel!
 

Indeling lokalen – plattegrond

Omdat we een paar nieuwe groepen krijgen, hebben we in de bijlage een plattegrond waarop is te zien welke groep in welk lokaal komt.

  
Kalender 2023-2024

Ook in bijlage de kalender voor het nieuwe schooljaar. Deze zal op de website van de school worden geplaatst.
 

Belangrijke data op een rij

Maandag 28 augustus – Eerste schooldag
Dinsdag 12 september – Studiedag
 

Nieuwe schoolapp

In het nieuwe schooljaar gaan we werken met een andere schoolapp, genaamd Parro. Deze app is gelinkt aan ons het systeem voor de leerlingenadministratie Parnassys, waar we vanaf dit schooljaar mee zijn gaan werken. Deze directe link biedt veel voordelen, zowel voor leerkrachten als voor ouders. We hopen dat u dat zelf in het nieuwe schooljaar ook gaat ervaren. Aan het eind van de zomervakantie zullen we hierover meer informatie verspreiden.
 

Middag van het gedicht

Bericht van “De Culturele Steenoven”: Leerlingen van juffrouw Marjetta hebben prachtige tekeningen met gedichten daarop gemaakt, die tijdens de "middag van het gedicht" op 17 september opgehangen worden in de theetuin van Sjef Brand in de Slimstraat. Daar komt ook de Tilburgse stadsdichter en onze eigen dorpsdichter, die voorlezen uit eigen werk en er worden gedichten van anderen voorgedragen en besproken. Kom kijken, luisteren en genieten, van 14.00 uur tot 17.00 uur.

 

Tenslotte wensen we iedereen een hele fijne vakantie, namens team de Mortel en zien jullie graag weer op maandag 28 augustus!