​Nieuwsbrief vrijdag 30 oktober 2020

De nieuwsbrief van afgelopen maandag was in zijn geheel gewijd aan aangescherpte corona-richtlijnen. Heeft u deze nieuwsbrief gemist? Kijk dan snel hier.
In deze nieuwsbrief komen andere actuele onderwerpen aan bod. We blikken vooruit naar het nieuwe project dat maandag van start gaat en het sinterklaasfeest dat er aan zit te komen. Ook geven we een inzicht in hoe we vervangingen regelen.
We wensen iedereen een fijn weekend!
 

Start nieuwe project Jeelo ‘Omgaan met geld’

Aanstaande maandag starten we met het nieuwe thema van Jeelo. Het project duurt 6 weken en wordt binnen de gehele school aangeboden. In de flyer kunt u zien wat er globaal aan bod gaat komen binnen het project.
Door de aangepaste corona-maatregelen kunnen we helaas minder gebruik maken van het leren in en met onze omgeving. Maar we gaan binnen ons gebouw de kinderen zo veel mogelijk laten doen en ervaren binnen het thema. Ook onze Sint draagt zijn steentje bij aan het project.
Lees voor meer informatie de flyer (klik hier).
 

Sinterklaas – Een bericht van de ouderraad

Het einde van het jaar komt al weer langzaam in zicht. Dit betekent dat wij ons, zeker in deze rare tijd, gaan bezighouden met de feestdagen. 
Als eerste komt sinterklaas op ons pad. Graag willen wij de school gezellig maken met sinterklaasversiering.
Vanwege de corona-beperkingen kunnen we de school dit jaar helaas niet onder schooltijd versieren. We hebben dit daarom gepland dit op maandagmiddag 16 november na schooltijd te doen. We zoeken ouders die ons daarbij willen helpen.
Vind je het leuk om even te helpen, stuur dan een mailtje naar ouderraad.mortel@tangent.nl
Vele handen maken licht werk!
 

De juf (of meneer) is ziek, wat nu?

Gelukkig gebeurt het niet vaak maar ook de juf / meneer is soms ziek. In de huidige tijd ligt dit nog complexer. Ook onderwijspersoneel dat corona-gerelateerde klachten heeft wordt geacht thuis te blijven totdat een test uitwijst dat het geen corona betreft. En het gaat zelfs nog een stapje verder. Personeel wordt ook geacht thuis te blijven als hun partners of kinderen symptomen of klachten hebben. Het verzuim is hierdoor hoger dan we gewend zijn maar leidt in alle gevallen tot ‘de juf is er vandaag en misschien morgen niet’. 

Zodra we weten dat een leerkracht niet naar school kan komen gaan we op zoek naar een invaller. Vaak slagen we hierin, soms helaas niet. 
Als er geen invaller beschikbaar is wordt de groep vaak overgenomen door iemand die op die dag geen groep heeft. Maar ook dat lukt niet altijd. 
Een volgende oplossing is dat we de kinderen verdelen over de andere groepen. Ze zitten dan die dag met zelfstandig werk in een andere groep. In die groep doen zij ook mee met activiteiten waarbij ze kunnen aansluiten. Hierdoor kunnen zij wel naar school.
Tot slot kan het voorkomen dat een groep een dag niet naar school kan komen. In dat geval wordt u altijd geïnformeerd en krijgen de kinderen opdrachten die ze thuis kunnen maken. Dit proberen we minimaal een dag van tevoren te doen. Gezien de toenemende verzuimdruk kan het voorkomen dat we aan het begin van de schooldag alsnog moeten beslissen dat de groep geen les kan krijgen. De betreffende groep is dan vrij en krijgt, indien mogelijk, huiswerk. Kinderen die vanwege het late moment niet (meer) thuis opgevangen kunnen worden, vangen we uiteraard op school op.

We meenden dat het goed is u nog een keer over deze stappen te informeren. Op een zieke juf zit niemand te wachten en de juf zelf al helemaal niet. We doen er alles aan om het onderwijs zo goed als mogelijk door te laten gaan. Het laatste wat we willen is dat kinderen thuis moeten blijven. 
Mocht u vragen hebben over vervangingen, stuur dan een bericht naar rene.los@tangent.nl
 

Belangrijke data op een rij:

-maandag 2 november – start project ‘Omgaan met geld’
-maandag 2 november – bijeenkomst kinderraad
-donderdag 12 november – studiedag, alle kinderen zijn vrij
-woensdag 25 november – voorlichting VO ouders groep 8 (o.v.b.)
-vrijdag 4 december – viering Sinterklaas
-vrijdag 11 december – afsluiting project ‘Omgaan met geld’
-donderdag 17 december – kerstviering
-vrijdag 18 december – start kerstvakantie (12.00 uur)