Nieuwsbrief vrijdag 19 maart 2021

Dassenburcht in quarantaine 


Helaas hoorden we afgelopen woensdag dat een leerling van de dassenburcht (groep 3-4) positief is getest op corona. Het gevolg hiervan was dat deze groep de rest van deze week in quarantaine thuis is geweest. Kinderen uit de dassenburcht die negatief zijn getest mogen maandag weer naar school. Kinderen met klachten blijven uiteraard langer thuis. 

De ouders van de dassenburcht zijn woensdagmiddag en woensdagavond door ons geïnformeerd. In de besluiten en adviezen hebben we ons laten leiden door de GGD.
We hebben natuurlijk ook gevraagd of er consequenties voor andere groepen zijn. Die waren er niet; ook niet als kinderen uit de dassenburcht broertjes of zusjes in een andere groep hebben. Deze kinderen mochten afgelopen dagen gewoon naar school.  

We vinden het belangrijk om te vermelden dat we altijd zo snel als mogelijk schakelen met ouders wanneer er sprake is van een besmetting in de groep van hun kind. Ook laten we ons goed door de GGD informeren of er consequenties zijn voor andere groepen. Als dit niet het geval is, zullen we niet communiceren. Geen bericht is goed bericht. 

Mocht u signalen opvangen, vragen hebben of zich zorgen maken, neem dan altijd contact met ons op. 
We wensen onze leerling uit de dassenburcht van harte beterschap! 
 

Theaters Tilburg is jarig


Gisteren hebben de kinderen informatie van de 'jarige’ schouwburg mee naar huis gekregen. Daarbij hoort het volgende bericht. 

Beste kinderen en ouders,  

Dit voorjaar viert de schouwburg zijn 60-jarig bestaan. Ook al zijn de deuren nu dicht, we laten op vele manieren van ons horen. Dit najaar, als ook de concertzaal 25 jaar bestaat, zullen we het groots vieren, mét publiek! 

Voor nu een sympathieke actie, om van ons (theaters Tilburg) te laten horen. We vragen kinderen uit Tilburg om een mooie tekening te maken ter grootte van een ansichtkaart. De vijf mooiste inzendingen worden daadwerkelijk in grote oplage gedrukt en over Tilburg verspreid.  

Kinderen zijn ons toekomstig publiek, onze cultuurdragers én makers. Dus aan jullie de vraag: laat ons weten waar jij van droomt, wat jij het allermooiste vindt aan theater, aan dans, aan muziek. 

Stuur je tekening, vormgegeven tekst of collage voor 1 april naar  

Theaters Tilburg 
afd. marketing & educatie / ansichtkaart 
Louis Bouwmeesterplein 1 
5038 TN Tilburg 

Uiteraard zorgen we voor een mooie stapel ansichten voor jullie school. Want wie wil er in deze tijd nou geen mooie kaart in de brievenbus ontvangen? 😉 

Met hartelijke groet, 

Gwen Sengers 

Cultuureducatie en schoolprogrammering PO & VO 

Theaters Tilburg