Nieuwsbrief donderdag 23 december 2021

En toen was de laatste week voor de kerst ineens een extra vakantieweek….
Gelukkig kregen we een aantal dagen de tijd om 2021 met de kinderen goed af te ronden. Snel nog even de musical opnemen en het kerstprogramma verplaatsen, spullen opruimen en lokalen verhuizen. Het was een drukte van belang! En nu maar hopen dat we op maandag 10 januari weer gewoon naar school mogen…

Het schoolteam heeft de laatste week nog doorgewerkt. We hebben bijvoorbeeld de noodopvang georganiseerd. Een behoorlijk aantal kinderen maakt hiervan gebruik; voor hen begint de vakantie vrijdag ook echt. 
Verder hebben we de tijd benut om bij te werken en een eventuele schoolsluiting in januari voor te bereiden. En, zeker belangrijk om te vermelden: we hebben ons voorbereid op de renovatie van de school! Deze start in de kerstvakantie in het nieuwste deel van de school (waar de groepen 1-2 en 3-4 zaten). Vijf groepen moesten verhuizen en de algemene ruimtes moesten worden leeggemaakt. Een flinke klus, waar we met elkaar de schouders onder hebben gezet.

Vrijdag 24 december om 12.00 uur doen ook wij de deur dicht en gaan we genieten van de kerstvakantie. 

Team de Mortel wenst iedereen een prettige vakantie, fijne kerstdagen en een goed 2022!
 

Belangrijke data op een rij

Maandag 10 januari – 1e schooldag na kerstvakantie
Dinsdag 11 januari – vergadering MR
Maandag 24 januari – bijeenkomst kinderraad
Vrijdag 28 januari – ontmoetingsmoment / koffietafel
 

Personeel

Nathalie de Vet (onderwijsassistent bovenbouw) gaat stoppen op de Mortel. Het combineren van werk, opleiding en privé was een lastige combinatie. We bedanken juf Nathalie voor haar inzet en betrokkenheid!

Na de kerstvakantie starten twee nieuwe collega’s op de Mortel
Nikki Smulders neemt in groep 3-4 Libellenbeek het stokje over van juf Yvonne. Deze vacature stond al open vanaf begin schooljaar en hebben we nu dus in kunnen vullen. Juf Yvonne kan hierdoor haar MT-taken weer volledig oppakken en de BAPO-vervangingen van juf Hetty en Marian op zich nemen.

Roel Schoonus start in januari als onderwijsassistent op de Mortel. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is Roel inzetbaar voor ondersteuning in alle groepen. De woensdag is een vaste dag in groep 3-4 Dassenburcht.
Nikki en Roel, heel fijn dat jullie ons team komen versterken, heel veel succes en plezier op de Mortel!
 

Kerstviering KC de Mortel

Vorige week is er met man en macht gewerkt om de geplande kerstactiviteiten door te laten gaan.
De hele week is druk geoefend voor de kerstmusical. In alle groepen hebben de kinderen een lied ingeoefend. Iedere middag kwamen de hoofdrolspelers bij elkaar om zich voor te bereiden op hun rol. Unit 7-8 zorgde voor een prachtig decor en unit 5-6 maakte de rekwisieten.
Woensdagvond is de aula omgebouwd tot een heuse filmstudio. Er werd tapijt neergelegd en de wanden werden behangen met doeken. Er werden microfoons, extra licht en een professionele filmcamera geplaats. Dat allemaal door de geweldig inzet en van een groepje enthousiaste ouders en leden van de ouderraad.

Musical 'De stereen van de hemel'
Donderdag en vrijdag zijn alle groepen in onze filmstudio geweest voor de opname van hun stukje film. Deze film is opgenomen door Spectrum AV uit Udenhout. Jan van Bree en medewerkers hartelijke dank voor jullie enorme inzet. Ook Heico Sandee willen we bedanken voor het ondersteunen van Spectrum AV bij hun werkzaamheden.
Wij zijn met z’n alle razend benieuwd naar het eindresultaat. Donderdag 23 december zal onze film uitgezonden worden via een livestream op internet. U ontvangt in een persoonlijk bericht informatie over hoe u deze livestream thuis kunt bekijken.

Voedselbank en Asielzoekerscentrum Oisterwijk
Afgelopen week hebben we ook de acties voor de goede doelen afgerond. We bedanken  iedereen heel hartelijk voor alle gulle giften. Deze gaan naar de Voedselbank en het Asielzoekerscentrum in Oisterwijk. Voor de Voedselbank staan 14 rijk gevulde kratten klaar met allerlei luxe voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Voor de kinderen in het Asielzoekerscentrum in Oisterwijk staan drie dozen gevuld met pennenzakjes klaar. Een prachtig resultaat waar we als school erg trots op zijn. 
Ladies Circle De Lind Oisterwijk zorgt ervoor dat de ingezamelde producten op de juiste bestemming terecht komen.

Kerstviering in de groepen
Vrijdag 17 december is in alle groepen kerstmis gevierd. De leerkrachten hadden hiervoor een kleine viering voorbereid. In sommige groepen is een kerstmuziek bingo gespeeld, in andere groepen is het kerstverhaal uitgebreid voorgelezen of nagespeeld. 
De Ouderraad had gezorgd voor wat lekkers te eten en drinken. Zo waren er een beker chocomel, een lekker worstbroodje van Willie’s worstenbrood uit Udenhout, kerstkoekjes en heerlijke oliebollen. Groep 5-6 Koekoeksnest zat deze dag (opnieuw) in quarantaine.
De kinderen van deze groep hebben hun traktatie thuis ontvangen. 
We bedanken de ouderraad heel hartelijk voor alle hulp en goed zorgen!

Het team van de Mortel kijkt met veel plezier terug op de kerstperiode op school. We hebben genoten van het plezier en enthousiasme bij de kinderen tijdens het voorbereiden van de kerstmusical. We zijn blij met alle giften aan de goede doelen. En we zijn enorm dankbaar voor alle hulp die we hebben gekregen van ouders.


Foto: studio ‘De sterren van de hemel’ (opgebouwd in de aula van de Mortel)
 

Verbouwing  / renovatie

In de kerstvakantie gaan we echt starten! Afgelopen week hebben we een deel van de school verhuisd naar het oudste gedeelte. Daarin stonden lokalen leeg en deze zijn geschikt gemaakt om weer in te kunnen werken.

De volgende groepen zijn afgelopen week verhuisd:
1-2 Valkenboom
1-2 Vlindertuin
3-4 Libellenbeek
3-4 Dassenburcht
3-4 Kikkerleije
Voor deze groepen geldt dat zij na de kerstvakantie van een andere entree gebruik moeten maken. De leerkrachten van deze groepen hebben dit met de kinderen voorbereid en u daarover persoonlijk geïnformeerd. De eerste dag na de vakantie zal het misschien even zoeken zijn; we staan klaar om u te helpen.

Alle andere groepen zitten nog op dezelfde plaats; voor hen verandert er in deze fase nog niets.
De hoofdingang (via Perweide 5) is vanaf 10 januari niet meer toegankelijk voor kinderen. Wel blijft deze in gebruik voor personeel en voor ouders, bijvoorbeeld om een vergeten tas na te brengen of een kind onder schooltijd op te halen.

Wat gebeurt er in deze fase?
Tussen kerst en carnaval worden in de leeggemaakte ruimtes de plafonds en verlichting vervangen. De muren worden opgeknapt en opnieuw gesausd. De lokalen worden opgefrist. Verder bereiden we ons voor op de werkzaamheden in fase 2. Deze fase start naar verwachting medio maart. 
 

Ingezonden bericht: R-Newt Chocobollie tour

Op 23, 30 en 31 december presenteert het R-Newt jongerenwerk de chocobollie camper tour! Met de camper gaan we touren door Udenhout, Berkel-Enschot en Oisterwijk! Tijdens de tour gaan wij op verschillende locaties in de dorpen lekkere warme chocomel uitdelen, met slagroom! Spot jij onze camper? Dan krijg jij van ons een bekertje warme chocomel met slagroom. Wil je weten waar wij zijn? Houd onze instagram @rnewtbeuh in de gaten! Of app naar Aynes of Wesley!
Aynes: 0620076049
Wesley: 0622760906

Donderdag 23 december: 
Tussen 12:00 en 13:00 uur in Oisterwijk 
Tussen 14:00 en 15:00 uur in Udenhout 
Tussen 16:00 en 17:00 uur in Berkel-Enschot 

Donderdag 30 december: 
Tussen 13:00 14:30 uur in Udenhout 
Tussen 16:45 en 18:15 uur in Oisterwijk
Tussen 19:30 en 21:00 uur Berkel-Enschot 

Vrijdag 31 december 
Tussen 12:00 en 13:00 uur in Udenhout 
Tussen 14:00 en 15:00 uur in Berkel-Enschot
Tussen 16:00 en 17:00 uur in Oisterwijk