Nieuwsbrief 8 december 2020

Beste nieuwsbriefklezers,

Deze nieuwsbrief versturen we iets later dan gepland. Afgelopen periode zijn al veel berichten via de schoolapp verstuurd en we wilden niet dat u deze brief zou missen.
Juist in de decembermaand missen we de ouders en verzorgers van De Mortel. We willen graag met u delen wat we doen en wat ons bezig houdt. ’t Moet helaas op gepaste afstand. Met onze groepsberichten en nieuwsbrieven laten we zien wat er in de school gebeurt. Dan bent u er toch een klein beetje bij!

Warme groet van Team kindcentrum De Mortel
 

Personeel

Juf Tamara is trotse moeder van Mads!
Mads is geboren op 27 november 2020. Met Tamara, man Dirk en broer Rein (Vlinderstruik) gaat het prima.
Van harte gefeliciteerd!


 

Terugblik: Sinterklaasviering op De Mortel

Een bericht van onze eventmanager, juf Judith

We kunnen terugkijken op een geslaagde Sinterklaasperiode. In de afgelopen weken hebben we een paar keer naar een leuke uitzending van Sinterklaas op het Kasteel in Udenhout gekeken. Deze werkgroep heeft hard gewerkt om er ondanks alle beperkende maatregelen toch een gezellig Sinterklaasfeest van te maken in Udenhout. Onze hartelijke dank voor hun inzet en creatieve invulling van het programma.

Afgelopen vrijdag was natuurlijk het hoogtepunt: Een bezoek van Sinterklaas en de Pieten aan De Mortel. De kinderen en leerkrachten van de unit 1 t/m 6 hebben genoten van hun bezoek aan Sinterklaas. Nadat de kinderen samen met de Pieten, Sinterklaas wakker hadden gemaakt werd er gezongen en gedanst door de kinderen. En Sinterklaas kreeg de meest mooie tekeningen, knutselwerkjes of bouwwerkjes te zien. Sinterklaas kwam natuurlijk met een mooi cadeau voor elke groep met daarbij wat lekkers voor alle kinderen. Iedereen heeft van de dag genoten.
 
Ook in de hogere units wordt teruggekeken op een geslaagde Sinterklaasviering. Er waren mooie surprises met leuke cadeautjes. Leerkrachten hadden leuke spellen bedacht voor het uitpakken van de surprises. Ook voor deze kinderen had Sinterklaas een cadeautje en wat lekkers.
We willen iedereen die meeholpen heeft aan dit feest heel hartelijk bedanken!
 

Kerstviering op De Mortel

Een bericht van onze eventmanager, juf Judith
De Sint zwaaien we uit. De dagen worden steeds een beetje korter, het is bijna Kerstmis. In deze nieuwsbrief vindt u alle informatie over de kerstviering op De Mortel.
 

Viering

De kerstviering op De Mortel vindt plaats op de donderdagavond 17 december van 17.00- 18.30 uur. Let op: in de jaarkalender staat 19.00 als eindtijd vermeld.

Kinderen gaan overdag de hele dag naar school. Tijdens de viering zal er een klein bordje met wat lekkers en iets te drinken aangeboden worden aan de kinderen. Dit is geen volledige maaltijd. We houden ons aan de richtlijnen die gelden rondom eten op school, allergieën en dieetwensen (zoals deze nu bekend zijn bij leerkrachten). Het eten wordt verzorgd door de ouderraad. Onze hartelijk dank daarvoor.
 

Brengen en halen tijdens de kerstviering

Per gezin komt 1 ouder/ verzorger de kinderen halen en brengen. Kom lopend of met de fiets. Kom i.v.m. de verkeersveiligheid alleen met de auto als dat strikt noodzakelijk is.
Houd altijd 1,5 m afstand van elkaar. Gebruik de stoepen rondom de school als looproutes en niet als wachtzones.
Bij het ophalen van uw kinderen mag u op de pleinen wachten. Pleinen zullen deze avond verlicht zijn. Graag rekening houden met de aangegeven looproutes. Deze avond staan er extra poorten open. Geef elkaar de ruimte en houdt rekening met elkaar.

Van 17.00 tot 17.15 uur kunnen kinderen naar school gebracht worden op de manier zoals het nu overdag ook gaat. De leerkrachten staan bij de (tuin)deuren van hun klas klaar om uw kind op te vangen.
Om 18.30 uur is de kerstviering afgelopen. U kunt uw kind dan ophalen bij de (tuin)deuren van groep(en) van uw kind.
 

Verlicht naar school

Deze avond mogen de kinderen “verlicht” naar school komen. Dit kan door het dragen van een lampion, een muts/ hoed/ pet met lampjes of een lichtje snoer om te hangen. In de klas zetten we deze uit/af. U zorgt als ouder/ verzorger zelf voor deze versiering.
 

Foute kerstruien dag

Om alvast lekker in de kerstsferen te komen mogen de kinderen donderdag 17 december overdag naar school komen in een “foute” kersttrui, jurk of met een ander kerstattribuut (haarband, strik, speld etc.…)
 

Glazen potjes

We vragen de kinderen om in de week van 7 december tot 11 december een glazen potje mee te nemen naar school. Kinderen gaan deze potjes samen in de klas mooi versieren en deze zullen tijdens de kerstviering op tafel staan als sfeerlicht. Na de kerstviering bieden we deze lichtjes aan, aan de bewoners van Zorgcentrum De Eikelaar in Udenhout. Daarbij komt een mooie kerstgroet geschreven door de kinderen. Iedereen kan in deze tijden wel wat extra licht en een lief woordje gebruiken.

Hiermee hopen we voldoende te hebben geïnformeerd. Neem bij vragen gerust contact op met Judith Spaninks.
Alle belangrijke datums nog even rijtje:
7 -12 t/m 11-12 - Glazen potjes mee naar school
17-12 - Hele dag school, (Foute) kersttrui aan
17-12 - Kerstviering van 17.00 tot 18. 30 uur, kinderen komen verlicht naar school
 

De school in kerstsfeer

Gisteren heeft een aantal ouders, samen met meneer Martin, de school al heel mooi in kerstsfeer gebracht. Heel hartelijk dank voor jullie hulp, de school ziet er prachtig uit!
Een aantal foto’s om u een indruk te geven:










 

Bericht van de Stuurgroep ‘Kersttocht Berkel Enschot Udenhout Biezenmortel’

De kersttocht van 2020 kan helaas niet plaatsvinden. De Stuurgroep wil toch graag iets voor de kinderen doen en de woningen versieren en nog mooier in kerstsfeer brengen. We hebben voor alle kinderen van de basisscholen in Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel een mooie kleurplaat. Die krijgen de kinderen mee naar huis op donderdag 10 december of vrijdag 11 december.
De kinderen kunnen de tekening kleuren en goed zichtbaar voor het raam hangen. We hopen dat heel veel kinderen mee zullen doen. Op zaterdag 19 december, de dag van de Kersttocht, komt de jury langs om de mooiste kleurplaten uit te zoeken.
De winnende straten worden geloot; de jury kiest dan de mooiste kleurplaat van de straat en houdt daarbij ook rekening met de leeftijd van het kind. Voor 10 kinderen is er een mooie prijs. De uitslag komt in januari in De Schakel en De Wegwijzer. Wil je niet zo lang wachten, kijk dan vanaf 24 december op onze Facebook-pagina “Kersttocht Berkel Enschot Udenhout Biezenmortel”.
Na 19 december mag de kleurplaat natuurlijk blijven hangen, maar de kinderen mogen ook opa, oma of iemand anders blij maken met hun mooie kleurplaat.
De Stuurgroep wenst de kinderen veel kleurplezier en u allen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021.


  

Het gaat de goede kant op met de bouwplannen!

Afgelopen maanden is er op de achtergrond hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de verbouwing van De Mortel. In het fusieplan hebben we beschreven hoe we de school, passend bij onze visie, anders zouden willen indelen. Onze wensen en voorkeuren zijn inmiddels uitgewerkt door een architect en de laatste plannen worden nu bouwkundig en financieel doorgerekend. We verwachten snel ‘groen licht’ waarna de vergunningen kunnen worden aangevraagd.
Een datum waarop we gaan starten is nog niet te noemen; laten we ’t voorlopig op ‘2021’ houden.
 

Wat zijn de plannen

Het oudste gedeelte van de school wordt gesloopt. Op die plaats komt nieuwbouw voor de kinderopvang en komen voornamelijk algemene ruimtes en kantoren. Alle klaslokalen blijven zoveel als mogelijk intact, maar krijgen wel een opfrisbeurt.
In de bouwplannen zijn veel van onze wensen gerealiseerd: voldoende klaslokalen, werkpleinen voor de units, een presentatieruimte, stiltelokalen, een ruime teamkamer, een duidelijke entree, enz. Ook is gekeken hoe we het gebouw meer duurzaam kunnen maken en hoe we het klimaat beter kunnen beheersen.
Alle plannen uitvoeren binnen het (beperkte) budget is best een uitdaging. Onze ‘droom’ zal dan ook niet volledig kunnen worden gerealiseerd. Maar dat we er over een tijdje prachtig en Mortel-proof bijzitten is zeker!
 

Parkeren bij de school

Zeker bij slecht weer worden veel kinderen met de auto naar school gebracht. Het is dan erg druk in de straten rondom de school. Niet zelden leidt dit tot gevaarlijke situaties voor de kinderen die op de fiets of lopend naar school komen. Ook van buurtbewoners krijgen we regelmatig signalen.
Ter illustratie een bericht dat we onlangs ontvingen: "De verkeerssituatie is vaak heel onoverzichtelijk en gevaarlijk voor het fietsend en lopend verkeer. Er wordt aan beide kanten van de zijstraat van de Perweide 51 t/m 57 geparkeerd. Dit zijn geen parkeervakken. Ook blokkeren auto’s onze inritten, zodat wij niet op tijd naar ons werk kunnen aanrijden. Verder ontstaan er verkeersopstoppingen en is er enorme chaos."

Dringend verzoek: kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school. Als het alleen met de auto kan, rijd dan rustig door de straten en parkeer auto’s in parkeervakken. Houd rekening met elkaar, onze buren en vooral de kinderen van De Mortel!
 

Als 't een keer niet goed gaat...

Natuurlijk gaat ook De Mortel wel eens iets mis. Uw kind komt huilend thuis, heeft ruzie gehad of vertelt iets waar u vragen over hebt. Neem in dat geval contact op met de leerkracht van uw kind. Zij kunnen u vertellen wat er op school is gebeurd en met u nadenken over een passend vervolg. Met vraagtekens blijven rondlopen lost niets op en juist voor de kinderen is het belangrijk dat we het samen doen. 
 

Kort bericht van de MR

Er komt in januari een verkiezing voor OPR van Plein 013. Er wordt gezocht naar personeelsleden en ouders. Meer informatie volgt in januari.
 

Belangrijke data op een rij

-vrijdag 11 december – afsluiting project ‘Omgaan met geld’ 
-maandag 14 december – bijeenkomst kinderraad
-donderdag 17 december – kerstviering 
-vrijdag 18 december – start kerstvakantie (12.00 uur) 
-maandag 4 januari -  weer naar school