Nieuwsbrief 5 maart 2021

Beste nieuwsbrieflezers,
We hebben weer een aantal interessante nieuwsberichten voor u verzameld.
Hartelijke groet en een fijn weekend,
Team de Mortel
 

Start nieuwe thema Jeelo maandag 15 maart

Voor ons projectonderwijs op de middagen werken we met Jeelo (www.jeelo.nl).
Aanstaande maandag starten we met het nieuwe thema van Jeelo: Maken van je eigen product.
Het project duurt 6 weken en wordt in alle groepen aangeboden. In de bijlage bij deze nieuwsbrief kunt u zien wat er globaal aan bod gaat komen binnen het project. 

Door de aangepaste corona-maatregelen kunnen we helaas minder gebruik maken van het leren in en met onze omgeving. Binnen ons gebouw gaan we de kinderen zo veel mogelijk laten doen en ervaren over het thema.
 

Themabijeenkomst identiteit 23 maart

Tot het moment waarop we als scholen ‘in de greep van’ corona kwamen, was op de Mortel een identiteitscommissie actief. In deze commissie gaven ouders, leerkrachten en directie richting aan identiteit op school.
Vooral in het eerste jaar waren veel onderwerpen nieuw en moest worden bedacht hoe we als de Mortel invulling geven aan (bijvoorbeeld) Sint, Kerst, Carnaval of het Mortelfeest. 
Om te ontdekken of we nog ‘op koers’ zijn organiseren we op dinsdag 23 maart een themabijeenkomst identiteit. Als u het leuk of interessant vindt om mee te praten over identiteit op de Mortel bent u ven harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.
Hoe meld ik mij aan:
-stuur een e-mail naar rene.los@tangent.nl
-u ontvangt een Teams-uitnodiging op het e-mailadres waarmee u zich aanmeldt

Datum: dinsdag 23 maart 2021
Tijd: 20.00 – 21.00 uur
Plaats: online, via Teams
Deelnemers ontvangen kort van tevoren de uitnodiging in Teams met daarbij de agenda van deze bijeenkomst.
 

Typelessen op school

Via de nieuwsbrief versturen we regelmatig informatie over de typecursus die (na schooltijd) op de Mortel wordt aangeboden door de Typetuin. Doordat we groepen kinderen momenteel niet mogen ‘mengen’ kunnen deze lessen voorlopig niet op school  worden gegeven. Ouders die hun kind hiervoor hebben aangemeld zijn, als het goed is, geïnformeerd door de Typetuin.
 

Themabijeenkomsten van de GGD

De GGD organiseert een aantal (online) themabijeenkomsten. Misschien zit er voor u iets bij?
Neem voor meer informatie en in geval van vragen contact op met de GGD (www.ggdhvb.nl)
 
Mama, papa; Waar komen baby’s vandaan? – 9 maart 20.00-21.15 uur
Seksuele opvoeding is je kind begeleiden bij de seksuele ontwikkeling. Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Je helpt je kind bijvoorbeeld bij het ontdekken van het lichaam, van gevoelens, wat ze wel en niet willen en bij het sluiten van vriendschappen. Tijdens dit webinar geven we Elsbeth Reitzema van Kenniscentrum Rutgers het woord én gaan in gesprek met een ouder met focus op de leeftijdscategorie 0-12 jaar.
 
Slaap je Fit – 11 maart 2021 08.30-9.00 uur
Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen. Gedurende je slaap herstelt je lichaam zich, zowel mentaal en fysiek. Dit draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Zo geef je virussen, zoals het coronavirus, minder kans om toe te slaan.
Tijdens het webinar ‘Slaap je fit’ ontvang je van leefstijlcoach Susan van Kempen een half uur lang praktische tips, inzichten en handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.
 
Sociale verbinding & Zingeving – 25 maart 08.30-9.00 uur
Door de coronacrisis hebben steeds meer mensen het gevoel dat zij in een sociaal isolement zijn beland. Een groeiend aantal mensen ervaart gevoelens van eenzaamheid. Naast gezonde voeding en beweging zijn sociale verbinding en zingeving  minstens zo belangrijk voor je.
 
Pubquiz van NIX – 1 april 2021 19.30-20.45 uur
Door Corona ziet het uitgaansleven er voor jongeren anders uit. Maar na Corona zal dit weer op gaan leven. Is je zoon of dochter nu tussen de 15 en 18 jaar, dan kan dat betekenen dat je kind zich in het uitgaansleven begeeft of gaat begeven. Door middel van een pubquiz en aan de hand van herkenbare sketches door Helder Theater gaan we in gesprek over middelengebruik en hoe je hierover met je kind kan praten. Novadic Kentron geeft hierover praktische handvatten.
 

Verkiezingen Tweede Kamer

Normaal gesproken stellen we onze school beschikbaar als locatie voor verkiezingen. I.v.m. de huidige (corona) richtlijnen kunnen we hieraan nu niet meewerken. In de Mortel is op 15, 16 en 17 maart dus geen stembureau aanwezig.
 

Belangrijke data op een rij

8 maart Start project Jeelo ‘Maken van je eigen product’
23 maart Themabijeenkomst identeit
1 april Studiedag – de kinderen zijn vrij
2 april Vrij i.v.m. Goede vrijdag
5 april Vrij i.v.m. Pasen