Nieuwsbrief 12 februari 2021

School weer open!


Ondanks sneeuw, ijs en ingewikkelde protocollen zijn we afgelopen maandag weer open gegaan. Veel kinderen, leerkrachten en ouders hebben naar dit moment uitgekeken. Het was dan ook een prachtig gezicht om zoveel kinderen en ouders weer op weg naar school te zien. Veel kinderen kwamen per slee, wanneer maak je dat nog mee?! 
 
We hebben deze week ervaren dat ons corona-protocol werkbaar is. We zien dat (bijna) iedereen veel moeite doet om rekening te houden met elkaar. Fijn!
Intern hebben we inmiddels een aantal kleine aanpassingen gedaan; we blijven alert op de veiligheid van kinderen en personeel. ‘Buiten de poort’ vragen we u hetzelfde te doen. Blijf alert en gun elkaar de ruimte.
Ook voor u als ouder / verzorger een aantal aanvullingen:
 
- Kom alleen naar school. Geeft u dit ook door aan de opa’s en oma’s die de kinderen brengen en halen?
- Gespreide eindtijden leiden soms tot even moeten wachten. Zeker nu het koud is, kan dat minder prettig zijn. We doen ons best de kinderen op de aangegeven tijden naar huis te sturen. Soms helpen kinderen in de klas nog even met een taakje. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact op met de leerkracht van uw kind.
- Aanpassing van de eindtijden op woensdag:
o 12.20 – Koekoeksnest, Dassenburcht, Libellenbeek, Boomkikkerstruik
o 12.25 – Wielewaalweide, Hazennest, Kikkerleije, Reigersnest
o 12.30 – Aalscholverbos, Uilenbos
- Op het kleuterplein zetten we beide toegangspoorten open. Hierdoor ontstaat iets meer ruimte om elkaar te kunnen passeren. Blijft u niet te lang op het plein?!

Het protocol en deze aanpassingen is besproken met de MR. Ook uw input is zeer welkom. Stuur uw vragen en ideeën naar rene.los@tangent.nl

Vanmiddag start de carnavalsvakantie. We wensen iedereen veel sneeuw- en ijspret, een goede gezondheid en een fijne vakantie!

Hartelijke groet,
Team de Mortel
 

Toch nog een beetje Carnaval


Vandaag was het toch nog een beetje carnaval op school. De kinderen vierden het feest in hun eigen groep. In de groepsapp ziet u ongetwijfeld leuke en gezellige foto’s voorbij komen.
De tasjes die de kinderen meekrijgen zijn een cadeautje van de Ouderraad. Deze zijn, net als de kersttraktatie, zorgvuldig volgens de corona-protocollen ingepakt. Geniet ervan!



 

Rapporten en gesprekken


Volgens de jaarkalender staan na de vakantie rapporten en gesprekken gepland. In deze nieuwsbrief informeren we u over de geplande activiteiten.
 
Dinsdag 23 februari: Kinderen en ouders/verzorgers van groep 2-7 ontvangen het rapport. 
 
Het rapport wordt in de rapportmap mee naar huis gegeven. Heeft u de rapportmap nog niet ingeleverd bij de eigen leerkracht, wilt u deze dan maandag na de vakantie meegeven aan uw kind? Eerdere rapportage en documenten graag in de map laten zitten.
Het rapport dat u ontvangt is tot stand gekomen op basis van de gegevens die de leerkrachten hebben verzameld t/m december 2020. Denk aan observaties, leerling gesprekjes, werkboeken & schriften, toetsen en activiteiten. Daarnaast is er zoveel als mogelijk informatie meegenomen en verwerkt uit de thuiswerkperiode.
In het rapport zijn de gegevens van de CITO-M toetsen niet opgenomen. Zodra deze beschikbaar zijn, worden deze alsnog gedeeld. Hierover informeren wij u later.

Donderdag 25 februari & dinsdag 2 maart: Ouder-(Kind) gesprekken groep 1-7. 

Donderdag 11 februari heeft u via 'schoolgesprek' een uitnodiging ontvangen om u in te schrijven voor het rapportgesprek. De gesprekken zullen gevoerd worden via Teams middels het account van uw kind.
Tijdens het ouder-(kind)gesprek wordt er, naast het delen van informatie met u, ook informatie bij u opgehaald over de thuiswerkperiode. In groep 5 t/m 7 sluit de leerling bij deze gesprekken aan en kan daardoor ook aanvullende informatie geven. Met deze informatie kunnen de leerkrachten het aanbod voor de komende periode nog beter afstemmen.
 

Onderzoek

Soms is het nodig dat voor uw kind een onderzoek moet worden afgenomen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over leerprestaties of welzijn. Bij afstemming hierover met school zijn altijd onze ondersteuningscoördinatoren, Claudia van Loo en Jolanda Anemaat, betrokken.
 

Belangrijke data op een rij

 
15 – 19 februari Carnavalsvakantie
23 februari Rapport mee naar huis
25 februari en 2 maart Ouder-kind gesprekken via Teams
2 en 4 maart Aanmelden VO (groep 8)
8 maart  Start project Jeelo ‘Maken van je eigen product’