Nieuwsbrief 12 april 2021

Beste nieuwsbrieflezers,

Er komen een aantal mooie activiteiten aan! Lees in deze nieuwsbrief over het Mortelfeest en de Koningsspelen. Voor groep 8 breekt een spannende periode aan waarin we gaan toewerken naar het afscheid van de basisschool. Voor deze kinderen eerst volgende week nog de eindtoets en in mei het verkeersexamen. Voor deze laatste activiteit kunnen we goed hulp gebruiken. Helpt u mee?
 

Het Mortelfeest

Dit jaar vieren we het Mortelfeest met een speurtocht. De kinderen hebben hier een uitnodiging voor ontvangen. Je kunt de speurtocht lopen van donderdag 15 april t/m zondag 18 april. De speurtocht is georganiseerd in de wijk rondom de school. 
De afgelopen weken hebben alle kinderen van de Mortel gewerkt aan het thema ‘Ontwikkel je eigen product’ van Jeelo. In de speurtocht zijn allerlei dingen te ontdekken waaraan de kinderen tijdens de lessen hebben gewerkt.
-Wie vindt de hoogste toren van unit 3-4?
-Hoeveel taarten zijn er gemaakt in de unit 1-2?
En weten jullie dat je van oude petflessen een lamp kan maken door heel hard te fietsen? Of kunnen jullie ontdekken welk etiket bij welk drankje hoort? In de unit 7-8 ontwikkelden ze namelijk een eigen frisrank. De kinderen hebben ontzettend veel geleerd over het zelf maken van producten. Ontdek het allemaal tijdens de speurtocht.

Wat is de bedoeling?
Als gezin kiezen jullie een moment om samen de speurtocht te lopen. Dat kan op:

Donderdag 15 april van 17.00 - 19.30 uur
Vrijdag 16 april van 17.00 - 19.30 uur
Zaterdag 17 april 11.00 - 14.00 uur
Zondag 18 april 13.00 - 15.30 uur

Samen bepalen jullie waar je start, er is geen vast start- of eindpunt. Volg daarna de route zoals aangegeven op het kaartje. De route met opdrachten krijgen alle kinderen op donderdag 15 april mee naar huis.

We hopen natuurlijk zoveel mogelijk ouders en kinderen te zien tijdens de speurtocht. Wel vragen we jullie om vanwege de coronaregels de groepsgrootte te beperken tot het eigen gezin. Deelname is op eigen risico en jullie zijn zelf verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen rondom Corona. Blijf thuis bij klachten. Houdt altijd 1,5 m afstand tussen volwassenen en kom later terug als het druk is.

We wensen iedereen heel veel plezier tijdens de speurtocht.
 

Koningsspelen

Op vrijdag 23 april zijn in heel Nederland de koningsspelen. Ook de Mortel doet mee. Dit jaar is het thema ik + jij = wij.

Tijdens de koningsspelen mogen alle kinderen sportief gekleed naar school komen in de kleuren rood, wit, blauw en / of oranje.
Sporten en bewegen vraagt veel energie. Een goed ontbijt is daarom belangrijk. We willen deze dag samen goed beginnen met een gezellig en gezond ontbijt in de groep. Voor dit ontbijt op school brengen alle kinderen hun eigen gezonde ontbijt mee met een beker drinken. Het ontbijt wordt bij voorkeur verpakt in een trommel en een afsluitbare drinkbeker, die eventueel later op de dag opnieuw gevuld kan worden.
Kinderen brengen deze dag ook gewoon fruit en een lunch mee zoals ze dat altijd doen.

Het advies van de landelijke organisatie van de koningsspelen is om de koningsspelen op of rondom de school te organiseren, bij voorkeur in de buitenlucht. Klassen mogen niet gemixt worden en er moet zo min mogelijk hulp gevraagd worden van externen. Deze adviezen hebben we meegenomen in de organisatie van deze sportieve dag.

We tellen af naar de koningsspelen van 2021, een dag vol plezier en beweging!
 

IEP – de eindtoets voor groep 8

Vorig jaar vanwege corona niet doorgegaan, dit jaar zijn we er klaar voor! De eindtoets voor groep 8 staat gepland op dinsdag 20 en woensdag 21 april. Op de Mortel hebben we gekozen voor de IEP.
Tijdens de toetsochtenden splitsen we de groepen 7 en 8. Ook deze ochtenden houden we de cohorten zoveel als mogelijk uit elkaar. De oude aula en een groot lokaal richten we in als toetsruimtes waarin twee groepen 8 gescheiden van elkaar tegelijkertijd de toets kunnen maken. Hierbij zijn zoveel als mogelijk de eigen leerkrachten aanwezig. De groepen 7 krijgen deze ochtenden les van ondersteuners en MT-leden.
We wensen onze 8e groepers veel succes en plezier met de IEP!
Klik hier voor meer (algemene) informatie over de IEP.
 

Hulp gezocht! Praktisch verkeerexamen groep 8

Op woensdagochtend 26 mei is het praktisch verkeersexamen voor de leerlingen van groep 8. Wij zijn op zoek naar ouders die kunnen helpen tijdens dit verkeersexamen. We zoeken ouders die op de route kunnen posten en ouders die leerlingen op de fiets kunnen begeleiden naar het startpunt.
Aanmelden om te helpen kan door een bericht te sturen naar een van de groepsleerkrachten van de unit 7-8. Mocht u geen kind hebben in de unit 7-8, maar wilt u toch graag helpen dan mag u en bericht sturen naar judith.spaninks@tangent.nl. Aanmelden kan tot 23 april.

Alle verdere informatie over het praktisch verkeersexamen volgt binnenkort. Alvast bedankt voor uw hulp.
 

Typecursus de Typetuin gaat van start!

Bij voldoende aanmeldingen start in het najaar van 2021 op kindcentrum de Mortel de groepstypecursus van de Typetuin. Deze cursus is geschikt voor de kinderen in de groepen 6 t/m 8 (schooljaar 2021/2022). Geef je kind een voorsprong voor de rest van zijn/haar leven!
Voor meer informatie lees hier de nieuwsbrief van de Typetuin
 

Geplande activiteiten komende periode

15 april – Afsluiting thema 3 van Jeelo
15 april – Mortelfeest, speurtocht t/m zondag 18 april
20 en 21 april – IEP groep 8
23 april – koningsspelen
27 april – vrij i.v.m. koningsdag
3 t/m 14 mei - meivakantie