Nieuws van de ouderraad

Beste ouders en/ of verzorgers,

De ouderraad is een stichting met als doel het creëren van mooie school herinneringen voor alle kinderen op de Mortel. Dit doet de ouderraad door, samen met school, het organiseren van leuke activiteiten. Deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door de vrijwillige ouderbijdrage.

De ouderraad bestaat uit:

Ester Scheepens(voorzitter),
Jacqueline Snel(vice voorzitter),
Valeska van Dooren (secretaris),
Marjon Willemse(penningmeester),
Linda Rombouts,
Harriet Vermeulen (algemene bestuursleden).   

Event manager Judith Spaninks is de contact persoon voor de OR vanuit school. De eventmanager en de ouderraad organiseren samen de activiteiten.  

In 2019-2020 zijn we gestart als ouderraad de Mortel. Naast het organiseren van activiteiten was het plan om ook nieuwe statuten en een nieuw huishoudelijk regelement te maken. De start van de ouderraad bleek lastiger te zijn dan verwacht en ook Corona stond onze ontwikkelingen in de weg. Hierdoor zijn we dit schooljaar nog steeds mee bezig en om het proces te versnellen hebben we externe hulp gekregen. Ook is er goed overleg met onze directeur René Los.

Wat wil de ouderraad dit schooljaar bereiken?
De ontwikkeling van de ouderraad is voor het einde van dit schooljaar voltooid. Dat wil zeggen dat naast het organiseren van de activiteiten ook de statuten en het huishoudelijke reglement afgerond zijn. De OR wil ook een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van het contact tussen ouders en school: ouderbetrokkenheid.

Vrijwillige ouderbijdrage schooljaar 2020-2021
Vanwege Corona en de schoolsluiting hebben er vorig jaar, na carnaval geen activiteiten meer plaats kunnen vinden. Daardoor heeft de ouderraad veel minder kosten gemaakt. Daarom heeft de ouderraad unaniem besloten om dit schooljaar geen ouderbijdrage te vragen.

Ouderhulp vragen
De ouderraad kan niet zonder hulp van ouders. De ouderraad vraagt hulp bij het organiseren van de activiteiten en hulp bij de uitvoering. Hulp bieden op een manier die bij een ieder past.
Het overzicht van activiteiten die nog plaats gaan vinden dit schooljaar staat in de schoo kalender en actuele informatie staat hierover in de nieuwsbrief. Door Corona kunnen regels van dag tot dag wijzigen. Hierdoor kan het zijn dat de ouderraad pas kort voor een activiteit om ouderhulp vraagt.

Hoe kun je ons bereiken
Via e-mail kan je altijd contact met ons opnemen: ouderraad.mortel@tangent.nl