Bericht van Sinterkaas op het kasteel journaal Udenhout

*ZET JE SCHRAP VOOR AFLEVERING 2 VAN HET SINTERKLAAS OP HET KASTEEL JOURNAAL*


Het sinterklaasfeest in Udenhout is op volle toeren! Na een coronaproof pieten speurtocht in plaats van Sinterklaas intocht gaat het journaal weer verder met een nieuwe aflevering die je kan bekijken via: https://youtu.be/FOD2MrJLCO8

In aflevering 2 van het journaal geven we een aantal opdracht voor de liv show. Hieronder even kort alle opdrachten op een rijtje.
 

*VERZIN EEN NIEUW SINTERKLAAS SNOEPGOED*


Er is al veel Sinterklaas snoepgoed. Denk aan chocoladeletters, taai taai en een banketstaaf. Het wordt wel eens tijd voor wat nieuws! Daarom heeft Plan Piet de volgende opdracht bedacht: Bedenk en ontwerp een Sinterklaas snoepgoed voorbeeld. Maak dit voorbeeld door het te knutselen. Maak het van papier, maak er een tekening van, maak het van klei. Ben zo creatief mogelijk en maak een duidelijk voorbeeld. Naast een voorbeeld doe je ook een brief. In die brief leg je uit waar het naar moet smaken, hoe het moet ruiken en welke kleuren er zeker in terug moeten komen. Zet op de brief ook je naam en eventueel school + groep.

Als je klaar bent lever alles dan in op school en als je nog niet op school zit dan mag je het in je schoen doen. De leukste inzending wordt door een bakker gemaakt en zie je terug in de liveshow. Hoe sneller je het af hebt en inlevert of in je schoen doet des te groter de kans is dat het terug komt in de liveshow. Lever dit uiterlijk vrijdag 27 november in op school of in je schoen.
 

*MAAK DE ALLER NIEUWSTE PIETENDANS*


Jullie hebben al kunnen oefenen met een kort TikTok dansje. Ieder jaar is er een pietendans geweest aan het einde van het journaal. Alleen dit jaar niet… Nu is de taak aan jullie! Verzin een leuke pietendans met typische sinterklaas bewegingen. Film dit dansje en stuur het via wetransfer naar sokjournaal@gmail.com. Stuur je video op voor 3 december 2020.
De leukste inzendingen laten we zien in de liveshow.
 

*LAAT JE SNELSTE INPAKKUNSTEN ZIEN*


Inpakpiet is naast inpakpapier ook op zoek naar extra hulp met het inpakken. Maar hij wil alleen de allersnelste! Denk jij dat je de allersnelste cadeautjes inpakker bent van Udenhout? Laat het aan ons zien. Pak zo snel mogelijk als je kan een schoenendoos in met inpakpapier. Doe dit met een stopwatch in beeld zodat wij kunnen zien hoe snel dat je bent. Een aantal voorwaarden:

- Het moet dichtgeplakt worden met plakband.
- Het formaat moet een schoenendoos zijn.
- Laat een stopwatch in beeld zien.

Wil jij meedoen aan deze inpak race? Maak dan een filmpje en stuur het via wetransfer naar sokjournaal@gmail.com. De allersnelste laten we zien in de liveshow. Stuur je video op voor 3 december 2020.
 

*MAAK INPAK PAPIER VOOR INPAKPIET*


Inpakpiet heeft bijna geen inpakpapier meer. Daarom wil zij aan jullie vragen of jullie dat voor haar kunnen maken! Maak inpakpapier (dat je niet gebruikt voor de bovenstaande inpak opdracht) dat groot genoeg is om een schoenen doos in te pakken. Maak deze dan ook mooi versiert als echt sinterklaas inpakpapier en lever dit in op school. Als je nog niet op school zit dan mag je het in je schoen doen en dan komt het vanzelf bij inpakpiet terecht.

Disclaimer: 
Met het sturen van en filmpje of foto van één van de opdrachten uit de Sint shows, geef je gelijk toestemming dat deze eventueel in een show getoond mogen worden.